Володимир Зеленський пропонує довічне ув’язнення для водіїв, які створюють п’яні ДТП

13.07.2020, 21:22
78250

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Кабінетом міністрів наголосив на необхідності більш жорсткої кримінальної відповідальності за водіння напідпитку, що призвело до загибелі людей у результаті ДТП. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Читайте також: Зеленський відкликав проект про місцеві вибори: причина

На думку президента, оскільки чинні штрафи не мають відповідного стримувального ефекту для водіїв, що сідають за кермо напідпитку, потрібно збільшити їх у 5-10 разів (якщо порушення правил незначне). У разі, якщо п’яний водій спричинив ДТП, яка призвела до людських жертв, має бути запроваджена більш сувора кримінальна відповідальність.

“Якщо водіння напідпитку спричинило загибель – строк покарання має бути збільшений. Можливо, до довічного ув’язнення. Я – за максимальну криміналізацію цих злочинів. Жорстко й надовго. І з максимальним розголосом… І щоб жоден суд не думав когось “відмазати”, – заявив Володимир Зеленський.

Президент також звернувся до прем’єр−міністра України Дениса Шмигаля, щоб протягом тижня були підготовлені реальні пропозиції та сформований дієвий план заходів з підвищення безпеки дорожнього руху.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com