Володимир Зеленський провів перемовини з Емманюелем Макроном стосовно вступу України до ЄС

10.12.2023, 16:08
151081

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном з Аргентини, куди на інавгурацію новообраного президента також прибув глава угорського уряду Віктор Орбан.

Читайте також: Зеленський зробив важливу заяву щодо переговорів для вступу до ЄС

Про розмову Зеленський розповів у своєму Telegram-каналі, пише “Європейька правда”.

“Перебуваючи в Аргентині, провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном”, – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що наголосив на “важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС” – це ключове питання для України, ухвалення якого блокує Угорщина.

“Україна виконала всі необхідні рекомендації Єврокомісії. Рішення Європейської ради матиме значний вплив на мотивацію українського суспільства та армії. У зв’язку з цим я високо ціную особисті зусилля президента Макрона, спрямовані на забезпечення єдності ЄС”, – зауважив Зеленський.

Він також поінформував Макрона про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція, а також за підготовку до прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16.

Читайте також: Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7 онлайн

У розмові йшлося також про наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України.

Президент Зеленський прибув до Аргентини на інавгурацію новообраного президента Хав’єра Мілея.

Церемонію відвідає і угорський прем’єр Віктор Орбан, якого у п’ятницю в Парижі приймав Емманюель Макрон. Перед зустріччю Макрон був оптимістично налаштований щодо можливості переконати Орбана, який збирається блокувати усі важливі рішення ЄС щодо України на саміті 14-15 грудня.

Однак за підсумками їх перемовин не було оприлюднено жодних офіційних деталей.

У середу голова Офісу президента Андрій Єрмак поговорив телефоном із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, за підсумками розмови в ОП повідомили, що сторони домовились працювати над майбутньою зустріччю президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Офіційно про будь-які можливі переговори Орбана із Зеленським у Аргентині не повідомляли.

14-15 грудня в Брюсселі саміт ЄС повинен розглянути питання відкриття переговорів про вступ України до Євросоюзу та виділення 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги Києву на чотири роки. Угорщина наразі відмовляється схвалювати ці рішення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com