Володимир Зеленський відправився з офіційним візитом до Польщі

31.08.2019, 11:19
39746

Президент України Володимир Зеленський відправився з офіційним дводенним візитом до Республіки Польща на запрошення президента цієї країни Анджея Дуди. Про це пише УНІАН.

Читайте також: Зеленський хоче доповнити Конституцію України

Як повідомили в Офісі глави Української держави, Зеленський у перший день візиту, 31 серпня, проведе зустріч з Дудою, прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, маршалком Сенату Станіславом Карчевським та представниками бізнесу. Крім того, глава Української держави у Варшаві покладе вінок до Могили Невідомого солдата.

1 вересня президент України візьме участь у меморіальних заходах у Варшаві з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни та проведе низку зустрічей з лідерами іноземних держав, які братимуть участь у цих заходах. Зокрема, Зеленський проведе двосторонні зустрічі з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою, президентом Болгарії Руменом Радевим, президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, президентом Чорногорії Мило Джукановичем.

Зазначимо, 1 вересня виповнюється 80 років від початку Другої Світової війни. У перший день осені 1939 року нацистська Німеччина напала на Польщу, розв’язавши таким чином найкривавіше протистояння в історії людства. Аби відзначити 80 років тієї трагічної події, Варшава запланувала низку заходів під гаслом “Пам’ять і застереження”, на які запросили близько 40 глав країн, урядів та очільників міжнародних організацій та блоків. Серед них – президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр. А от Володимир Путін, президент Росії, яка оголосила себе правонаступницею СРСР, запрошення не отримав.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com