Володимир Зеленський зустрівся з колишніми студентами, яких у 2013 році на Майдані розганяв “Беркут” (фото)

6.12.2019, 09:50
55748

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з колишніми студентами, яких у 2013 році на Майдані силою розганяв “Беркут”. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес−службу ОП.

Читайте також: Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном

Зеленський пояснив, що хотів побачитися з організаторами Євромайдану, оскільки йому “було цікаво, чим зараз займаються люди, з яких це все почалося. З яких почалася революція. Ми хотіли познайомитися особисто, хотіли проговорити, які є проблеми, бачення в цілому, де ви й чим займаєтеся».

У бесіді з президентом активісти обговорили початок руху Євромайдану та зміни в країні після протестів 2013−2014 років. Також представники громадськості поділилися власним баченням розвитку України. Вони, зокрема, зауважили необхідність розробки законодавства, яке дозволило б ветеранам реалізувати себе в органах влади. Крім того, наголосили на питанні захисту активістів та розширення закону про викривачів корупції.

Головна ж тема розмови стосувалась розслідувань злочинів Євромайдану.

“Для вас справи Майдану − це дуже особисте. І, повірте, для нас теж. Я дуже хочу, щоб ми закінчили ці справи. Щоб ми змогли розслідувати їх повністю, і всі ті, хто десь ходить, їздить, чи літає, а повинні сидіти − щоб вони сиділи”, − сказав Зеленський.

Читайте також: ГПУ повідомила, що 59 осіб визнали винними у справі розстрілу Євромайдану

Наприкінці зустрічі активісти подарували Зеленському частину поваленого у часи Революції Гідності пам’ятника Леніну та висловили підтримку напередодні “нормандського саміту”, й закликали не погоджуватися на вибори в ОРДЛО “під дулами автоматів”.

Президенту пов’язали жовто-блакитну стрічку на зап’ястя − таку, яку носили учасники Євромайдану.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com