Волонтер заявив, що фільм “Операція Ентеббе” – найкраща екранізація подій 1976 року

11.02.2019, 23:24
11532

Своїми враженнями від перегляду кінокартини поділився український волонтер Юрій Касьянов на сторінці у Facebook.

Читайте також: Фільм про українського хлопчика з Донбасу отримав престижну нагороду

За його словами, Ізраїль провів чудову військову операцію в аеропорті Ентеббе, коли бойовики з Уганди викрали французький лайнер.

“Подивився фільм 2018 року “Операція Ентеббе”, в американському прокаті 7 Days in Entebbe. Напевно, найкраща екранізація відомих подій 1976 року, коли терористи викрали французький лайнер в Уганду, і під загрозою розправи над ізраїльтянами-заручниками зажадали звільнення з ізраїльських та німецьких тюрем своїх засуджених товаришів. У відповідь Ізраїль провів блискучу операцію в аеропорту Ентеббе, відправивши за 4 тисяч кілометрів 4 транспортних літака з сотнею спецназівців. За спогадами тодішнього міністра оборони Шимона Переса, питання стояло так: або захопити аеропорт Ентеббе, або всю Уганду. У першому випадку треба було 100 бійців спецназу, в другому 500. Вирішили обмежитися аеропортом. Ізраїльським коммандос протистояла розгорнута в районі аеропорту угруповання угандійських військ, загальною чисельністю понад 20 тисяч солдатів, 267 одиниць бронетехніки, 50 бойових літаків МіГ-17 і МіГ-21″,- йдеться у повідомленні.

Також він відзначив майстерність військового спецназу, який проводив операцію, музичний супровід у фільмі. А ще висловив сподівання, що колись в Україна так само буде відноситися до своїх громадян й до ворогів.

“Спланована за 48 годин операція по звільненню заручників зайняла 53 хвилини. Були вбиті 7 терористів, 45 угандійських солдатів, знищено 30 бойових літаків на стоянці аеропорту (щоб вони не могли переслідувати транспортники Ізраїлю). Загинули також 4 заручника з 105, і командир спецназу підполковник Йонатан Нетаньяху – рідний брат майбутнього прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Фільм варто подивитися хоча б заради музичного супроводу – ролик тут, а посилання на фільм онлайн – в коментах”,- наголосив волонтер.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com