Волонтери з усієї країни вимагають від уряду скасувати новий порядок ввезення гуманітарної допомоги, – “Українська команда”

29.11.2023, 14:32
150562

Волонтерський штаб «Українська команда» звернувся до Кабінету міністрів з вимогою скасувати постанову №953, якою вводиться новий порядок пропуску через кордон та розподілу гуманітарної допомоги. Цей порядок унеможливить постачання гумдопомоги для військових та переселенців, заявляють волонтери.

Читайте також: «Українська команда» передасть військовим підрозділам майже 300 дронів-камікадзе

«Ми, волонтери «Української команди», вимагаємо від Кабінету міністрів не відтермінувати, а скасувати постанову №953 від 5 вересня 2023 року «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану». Цей документ унеможливлює отримання гуманітарної допомоги від іноземних партнерів і спричинить колапс волонтерської діяльності. Кожен пункт цього Порядку – це чергове коло бюрократичного пекла, які тепер доведеться долати усім волонтерам України», – йдеться у зверненні «Української команди».

Після введення в дію нового «Порядку пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану» мільйони простих українців та військових будуть позбавлені необхідної вчасної допомоги, наголошують у волонтерському штабі.

«Замість допомоги волонтери будуть змушені переконувати західні благодійні фонди, щоб вони виконували надмірні урядові вимоги щодо ввезення гуманітарних вантажів. Закликаємо уряд скасувати постанову №953, яка паралізує волонтерський рух в країні! Бюрократією Перемогу не здобудеш» – підкреслили в «Українській команді».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com