“Волиньобленерго” оштрафували за несправедливі графіки відключення електрики

18.01.2023, 13:30
134373

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала трьох операторів системи розподілу (обленерго) за те, що вони не виконують графіки відключень світла.

Читайте також: Путін дав добро на вихід Росії з договорів Ради Європи

Перевірки НКРЕКП виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох операторів систем розподілу. Йдеться про «Вінницяобленерго», «Чернівціобленерго» та «Волиньобленерго», пише УНІАН з посиланням на пресслужбу регулятора.

Перевірки охоплювали діяльність компаній протягом листопада-грудня 2022 року, їх проводили на численні звернення споживачів.

«Зокрема вказані ОСР розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення) нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема через власні вебсайти», – йдеться у повідомленні.

Регулятор призначив трьом компаніям штраф у розмірі 85 тисяч гривень та зобов’язав надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви в електропостачанні.

Крім того, на керівників згаданих обленерго накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com