Волинським полісменам придбають квадрокоптер за 45 тисяч доларів

19.10.2021, 18:02
103282

Головне управління Національної поліції у Волинській області придбає потужний квадрокоптер за 1 194 000 гривень, тобто приблизно за 45 тисяч доларів. У поліції кажуть, що реальна вартість пристрою складає приблизно 1,6 мільйона гривень.

Читайте також: Родина вбитої 6-річної Мирослави Третяк вимагає від держави 100 млн грн компенсації

Аукціон відбувся на платформі ProZorro, пише Волиньпост.

Йдеться про квадрокоптер DJI Mavic 300 RTK із усім необхідним для роботи правоохоронців. Він матиме потужну батарею, інфрачервону систему, різні типи камер, як от зум, широкоформатна, термальна.

За словами речниці ГУНП в області Ольги Бузулук, квадрокоптер потрібен для виконання різноманітних службових поліцейських завдань: пошуку зниклих осіб, у тому числі дітей, пошуку транспортних засобів, забезпечення публічної безпеки й порядку під час масових заходів, затримання злочинців. Впровадження новітніх технологій мультиспектрального аналізу та 3D моделювання значно покращить документування та фіксацію кримінальних правопорушень, а також слугуватиме джерелом інформації під час розслідування особливо тяжких злочинів, переконані правоохоронці. Техніку використовуватимуть виключно для оперативної роботи, з її допомогою припинятимуть правопорушення і розкриватимуть злочини.

Так, квадрокоптер повинен працювати в різних погодних умовах, у різну пору доби, мати тривалий час дії. Також його використовуватимуть для навчань спецпідрозділів, зауважує речниця поліції.

“Нещодавно наш “КОРД” проводив навчання і був змушений використовувати київський квадрокоптер, адже в нас такого немає”, – зауважила Ольга Бузулук.

Ще одна важлива характеристика пристрою – міцність. Коли в області розшукували 7-річного Матвія з Горохівщини, квадрокоптер поліції не справлявся із завданням через сильний вітер, каже речниця поліції. Нагадаємо, хлопчика знайшли в очереті посеред болота.

Завдяки хорошій оптиці вдасться оперативно розшукувати і затримувати небезпечних злочинців, як от Сергія Плотнікова, котрий будучи підсудним 13 вересня втік із Луцького міськрайонного суду. Його вдалося затримати лише 11 жовтня.

“Він переховувався у лісосмузі, і ми це знали. Ми б його затримали раніше, але наш квадрокоптер не справлявся із завданням”, – додала Бузулук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com