Вони все ще популярні: поширені міфи про вітамін С, які варто забути

25.03.2023, 23:00
137898

Експертка зі здоров’я і дипломована лікарка Уляна Вернер спростовує найпопулярніші міфи про вітамін С, в які ви могли все ще вірити.

Читайте також: У світі може утворитися новий океан: дослідники назвали, де саме

Профілактика застуди і боротьба з її симптомами

На жаль, це твердження є міфом. Адже основним завданням вітаміну С полягає в синтезі колагену, який допомагає покращити стан шкіри, структурну цілісніть кісток та кровоносних судин.

Також ця органічна сполука допомагає синтезувати норепінефрин та дофамін, які потрібні, щоб підтримувати основні функціїї мозку та позитивний настрій. Якщо ви хочете зміцнити імунітет, краще додати до свого раціону вітаміни D та А.

Покращення засвоєння заліза

Недавні дослідження показали, що вітамін С не допомагає підвищувати рівень гемоглобіну у людей з залізодефіцитною анемією, якщо вживати його разом із препаратами заліза. Він залишається на тому ж рівні, що й під час приймання лише препаратів заліза.

Уляна Вернер також наголошує, що самопризначення будь-яких препаратів за порадами знайомих чи з Мережі, особливо за серйозних симптомів як-от залізодефіцитна анемія, дуже небезпечне.

Вітамін С можна вживати в будь-яких кількостях

Існує добова норма вітаміну С, яка складає 90 мг для чоловіків, 70 мг для жінок, 55 мг для дітей дошкільного віку та 60 мг для дітей шкільного віку. При цьому безпечною максимальною межею вживання цієї органічної сполуки є 2000 мг на добу. Якщо цю норму перевищувати, можна отримати діарею, камені в нирках, шлункові розлади тощо.

Вітамін С потрібен нашому оргіназму для правильного його функціонування. Знайти органічну сполуку можна в таких продуктах:

100 г шипшини у сухому вигляді — 1200 мг;

100 г обліпихи або чорної смородини — 200 мг;

100 г зеленого перцю — 150 мг;

100 г броколі — 136 мг;

100 г брюссельської капусти — 120 мг.

А ось в 1 апельчин чи лимоні міститься всього лише 70 мг вітаміну С.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com