Ворог скований контрнаступальними діями ЗСУ: яка ситуація на півдні України

16.06.2022, 16:31
122061

Ворог є скованим контрнаступальними діями українських захисників. Тому застосовує тактику контрбатарейної боротьби – обстрілює позиції ЗСУ і мирні населені пункти в тилу, аби створити враження своєї присутності навіть на звільнених територіях.

Читайте також: Якщо Україні дадуть необхідну зброю, то контрнаступ буде розгорнуто до вересня – генерал ЗСУ

Про це інформує пресслужба Оперативного командування “Південь”.

На Миколаївщині після ворожих обстрілів вночі по передмістю обласного центру пошкоджено інфраструктуру, у с. Лимани зайнялося поле пшениці, в Первомайській громаді згоріло кілька житлових будинків. Потерпілих немає.

“На території Херсонської області, внаслідок щільних боїв, зокрема у населених пунктах Бериславського і Каховського районів, знищені будинки, вбиті та поранені мирні мешканці, замінована інфраструктура та берег річки, окупанти продовжують мародерство, викрадення місцевих жителів. Отримано інформацію про мінування берегів Молодіжного пляжу в Херсоні. Ситуація із забезпеченням медикаментами та речами першочергової потреби в заблокованих громадах Херсонщини залишається критично важкою”, – йдеться у повідомленні.

Українські підрозділи влучно ліквідували 14 окупантів та знищили 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки і склад боєприпасів.

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря без змін складу і продовжує злочинну місію з блокади судноплавства та погрожує ракетними ударами по всій території України. А значить, загроза ракетних атак залишається, вірогідність морської десантної операції через хвилювання моря, вочевидь, зменшена, але не виклюючена”, – додали в ОК “Південь”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com