Воїни УПА отримали статус учасника бойових дій

6.12.2018, 12:26
6203

Верховна рада України ухвалила зміни до законопроекту №8519 про посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про “євробляхи”

Документ після кількох невдалих спроб підтримали 236 нардепів, пише РБК-Україна.

Згідно з законом, статус учасника бойових дій надається особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті.

Зокрема, у складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) “Поліська Січ”, Української народної революційної армії (УНРА), озброєних підрозділів Організації українських націоналістів. Вони, відповідно до закону “Про правовий статус і пам’яті борців за незалежність України у XX столітті”, визнані борцями за незалежність України.

“До сьогодні вони не мали статусу ветеранів та відповідної державної підтримки. Поряд з цим військовослужбовці Радянської армії та Комітету державної безпеки такі гарантії мають”, – йдеться в пояснювальній частині законопроекту.

При цьому порядок надання статусу учасника бойових дій цим особам встановлюватиме Кабінет міністрів.

Ініціаторами закону є низка депутатів з різних фракцій, зокрема Юрій Шухевич — син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича (1943—1950 р.)

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com