ВР ухвалила в першому читанні законопроект про зниження для аграріїв ставки ПДВ до 14%

17.09.2020, 12:31
84367

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3656 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції”, яким пропонується знизити ставку ПДВ із 20% до 14% для аграрного сектора.

Читайте також: Рада звільнина переселенців від сплати туристичного збору в Україні

 Проєкт закону №3656 підтримали 233 народних депутата, передає Еспресо.TV.

Згідно з текстом проєкту закону, документ пропонує встановити ставку ПДВ у розмірі 14% на операції з поставки і ввезення на територію України деяких видів сільськогосподарської продукції. Зокрема, це стосується товарних позицій “велика рогата худоба, жива”, “свині, живі”, “пшениця”, “ячмінь”, “овес”, “кукуруза”, “цукровий буряк”, а також насіння льону, ріпаку, соняшника тощо.

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту закону, згідно з проведеним Українським клубом аграрного бізнесу (УКАБ) аналізом, зниження ставки ПДВ для аграріїв не призведе до масштабних викривлень у структурі надходжень чи втрат податку для держави.

“Але при цьому зникнуть стимули для оптимізації податкових зобов’язань – “скрутки”, – вважають ініціатори проєкту закону.

Зазначається, що завдяки зниженню ставки ПДВ відбудеться детінізація аграрного виробництва, а бюджет отримає суттєві переваги.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com