Врятують ваші легені: лікарі назвали корисні продукти, які треба їсти щодня

1.11.2020, 09:44
87958

Експерти переконані, що очищенню легень від шкідливих частинок брудного повітря, їх загальному оздоровленню можуть ефективно допомагати навіть прості дешеві продукти. Про це пише Times Now.

Читайте також: Лікарі назвали продукти, які “притягують” коронавірус

Вони назвали п’ять таких продуктів, які настійно рекомендують включити в раціон.

Буряк

Згідно з дослідницькими даними, добавки з буряка можуть покращувати фізичну працездатність і функцію легень у людей з такими легеневими захворюваннями, як ХОЗЛ і легенева гіпертензія. Буряк – її коренеплоди і бадилля – багаті сполуками, в тому числі природними нітратами, що поліпшують роботу легень. Крім того, бурякова зелень насичена вітамінами і мінералами, що сприяють оздоровленню органу дихання: магнієм, калієм, вітаміном С, каротиноїдами.

Яблука

Один з найдешевших і доступних фруктів сповнений вітамінів і речовин флавоноїдів, дуже корисних для здоров’я дихальної системи. Яблука також є щедрим джерелом кверцетину, що володіє ефектом очищення легеневої тканини.

Хрестоцвіті овочі

Різноманітна капуста називається медиками одним з найздоровіших продуктів на планеті. Вони вказують на її високий вміст лігнанів-антиоксидантних сполук, що поліпшують стан клітин легень. Фахівці настійно рекомендують вживати даний продукт в сезон бурхливих інфекцій, що загрожують підірвати здоров’я цього органу.

Містить багато вітаміну С – найважливішого антиоксиданту для підтримки гарного самопочуття людей з хронічними захворюваннями легень. За словами вчених, він допомагає організму активніше видаляти токсини і вільні радикали, що знижує ймовірність пошкодження тканин легень, сприяє їх відновленню.

Гарбуз

Його головна перевага – насиченість каротиноїдами, що володіють сильними антиоксидантними і протизапальними властивостями. Дослідження пов’язують більш високі рівні каротиноїдів в крові з поліпшенням функції легень у літніх і у молодих людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com