Всіх хто помер від пневмонії будуть тестувати на коронавірус-МОЗ

12.04.2020, 12:44
69326

В Україні у всіх померлих від пневмонії береться секційний матеріал і передається до вірусологічної лабораторії для дослідження на коронавірусну хворобу.

Читайте також: В Італії за добу від коронавірусу вилікувались понад 2000 людей

Про це на брифінгу в неділю в Києві повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Цензор.НЕТ. 

“До стандартів надання медичної допомоги внесено зміни, і у всіх, хто помер від пневмонії, береться секційний матеріал і передається для дослідження у вірусологічну лабораторію”, – сказав він.

Крім того, Ляшко пояснив, що наразі на COVID-19 перевіряють всіх людей із симптомами коронавірусної хвороби. “Найкритичніші перші три симптоми: висока температура, кашель і ускладнене дихання”, – зазначив він.

За словами заступника голови МОЗ, також робиться забір матеріалу від людей контактних, від людей із коронавірусною хворобою і від людей, які подорожували за межі країни і мають симптоми коронавірусу.

Ляшко зазначив, що ПЛР-тести роблять людям із симптомами коронавірусної хвороби, а також двічі для підтвердження одужання.

“Сьогодні проведено понад 30 тис. досліджень, із них 12 тис. проведено людям, у яких є підозра. Решті проводять із метою встановлення одужання або підтвердження”, – підсумував він. 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com