“Всіх на всіх”: Зеленський розповів, які умови обміну полоненими ставив Путін

18.07.2019, 11:50
33571

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час телефонної розмови президент Росії Володимир Путін пропонував йому зробити обмін полоненими за формулою “всіх на всіх”.

Читайте також: Зеленський зробив жорстку заяву стосовно вирубки лісу під час поїздки на Харківщину

В інтерв’ю, оприлюдненому у відеоматеріалі на сторінці Офісу президента України у Facebook, Зеленський сказав, що вирішив зателефонувати Путіну з метою обговорити питання звільнення українців, які утримуються в Росії та на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

“Знаєте, в чому справа і чому вона дуже складна? Тому що всі говорять, не дай Бог, якщо будуть прямі перемовини з Росією, то знімуться санкції. Я, чесно кажучи, цієї моделі не розумію. Я був впевнений, що санкції вводяться не через мої розмови з президентом Російської Федерації, а санкції вводяться через те, що у нас забрали Крим і підтримують тимчасово окуповані території. Всі, скажімо так, партнери України навіть проти того, щоб я подзвонив Путіну”, – прокоментував президент.

За словами Зеленського, що його “всі лякали” цією розмовою, але оскільки звільнення українських громадян та припинення війна на Донбасі – це, насамперед, питання України, вирішив зробити такий дзвінок. “Тому що це питання, перш за все, України, питання наших громадян. Тому ми повинні дякувати нашим західним партнерам, дякувати всім за підтримку, але повинні теж мати свою думку. Тому я подзвонив Володимиру Путіну”, – пояснив Зеленський.

Читайте також: Онуфрій звернувся до Кирила з проханням обміну полонених моряків

“Президент РФ мені сказав: “Я бачу вирішення питання полонених “всіх на всіх”. Я йому відверто сказав, що “всіх на всіх” я б з радістю, але є одна ситуація. Справа в тому, що список наших всіх, тих хлопців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не збігається зі списком людей, які контролюють зараз ці території. Тому “всіх на всіх” ми обов’язково зробимо, але давайте спочатку повернемо всіх тих, хто є в Росії і в Криму, і почнемо з моряків. Мені здається, це нормальний крок до повернення діалогу і реальний потужний крок до того, щоб припинити війну”, – зазначив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com