Вступ України до ЄС: стало відомо, коли європейські лідери почнуть обговорення рішення саміту – Reuters

5.12.2023, 11:31
150841

Посли 27 держав-членів ЄС у вівторок, 5 грудня, почнуть обговорення рішення саміту Євросоюзу щодо старту переговорів про членство України.

Читайте також: Вони стають “вишуканішими” — ГУР про нову тактику російської пропаганди

Про це повідомляє Reuters.

Ця зустріч є початком підготовки 27-ми країн до саміту лідерів Європейського Союзу, який відбудеться 14-15 грудня. Під час заходу лідери держав мають визначитися щодо перспектив інтеграції України, Молдови, Грузії та Боснії.

Водночас початковий проєкт рішення саміту ЄС, який обговорюватимуть посли, містить формулювання: “Європейська рада вирішує розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою”.

Щодо Боснії та Герцеговини, то переговори про вступ розпочнуться, “щойно буде досягнутий необхідний рівень відповідності критеріям членства”, а Грузія отримає статус кандидата, “якщо Тбілісі виконає невиконані умови”.

Інформацію про формулювання щодо Києва, Кишинева і Тбілісі частково підтвердив журналіст “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк.

“В останньому проєкті висновків щодо розширення ЄС є рекомендації розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою, але остаточного рішення ще немає”, – зазначив він щодо України та Молдови.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com