Вступ України до ЄС: у Кабміні назвали ймовірні терміни

9.10.2023, 16:33
147992

Українська влада поставила перед собою мету – бути готовими до вступу до Європейського Союзу через два роки після початку переговорів.

Читайте також: У Швейцарії перебуває п’ята частина російських шпигунів в Європі, – ЗМІ

Про це заявила віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина в коментарі РБК-Україна.

Крім того, про такі терміни неодноразово говорив і президент України Володимир Зеленський.

“У нас є чітке розуміння, що держава може бути повністю готовою до вступу до ЄС протягом двох років від початку переговорного процесу”, – сказала віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.

Водночас заступник директора Центру “Нова Європа” Сергій Солодкий до заяв про “вступ до ЄС за два роки” ставиться обережно, мовляв, цей процес складний і непередбачуваний.

У самому Брюсселі до таких термінів теж ставляться вкрай обережно.

Напередодні голова Євроради Шарль Мішель заявив, що Україна може стати членом ЄС 2030 року, якщо “обидві сторони зроблять свою домашню роботу”.

Стефанішина також зазначила, що 2030 рік – це термін, який стосується загалом поточної хвилі розширення, і необов’язково вступ усіх кандидатів має відбуватися разом.

“Є розуміння, що не йдеться про приєднання всіх країн “за одну ніч”. До кожної з країн застосовується індивідуальний підхід, з врахування швидкості її трансформацій. Держави-кандидати на сьогодні перебувають на різних етапах прогресу щодо реформ і готовності до вступу. А отже, рішення щодо деяких країн можуть бути ухвалені раніше визначеного терміну”, – пояснила віцепрем’єрка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com