Вступ України до ЄС: в уряді назвали місяць старту переговорів

22.03.2024, 19:05
156189

Україна має “джентльменську домовленість” із більшістю країн Євросоюзу про те, що переговори про вступ держави до ЄС розпочнеться у червні 2024 року.

Читайте також: Родина керівника Антимонопольного комітету Кириленка розжилася майном на понад 70 млн грн — розслідування

Про це віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила на “Київському Безпековому Форумі”.

Стефанішина зазначила, що в уряді не бачили перепон, аби у березні вже затвердити переговорну рамку про вступ до ЄС. За словами віцепрем’єрки, це дало б юридичні підстави рухатися оперативніше далі.

“Але стартують європейські вибори, і ми маємо джентльменську домовленість серед абсолютної більшості країн ЄС, що і міжурядова конференція, і сама переговорна рамка будуть затверджені в червні“, – повідомила урядовця.

Вона зауважила, що 21 березня відбулося засідання Євроради і були надані відповідні інструкції міністрам з європейських справ щодо того, аби встигнути почати переговори у червні.

Я достатньо спокійно себе почуваю. Президент не поділяє мого спокою, тому в такому емоційному балансі я впевнена, що матимемо рішення на червень”, – додала Стефанішина.

Вона звернула увагу, що від червня Україна та ЄС почнуть процес планування адаптації українського законодавства до європейського.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com