Втратив контроль над містом: Богдан розповів про претензії до Кличка

30.07.2019, 17:10
35137

Голова Офісу президента Андрій Богдан заявляє, що мер Києва Віталій Кличко не контролює ситуацію в місті і змушений домовлятися з “наглядовиками”. Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 30 липня.

Читайте також: Кличко прокоментував справу ДБР проти нього та пригрозив Портнову

″Дійсно, у мене було кілька зустрічей з паном Кличком тут, в Адміністрації, в Офісі президента. Таких зустрічей було дві. На цих зустрічах я йому особисто шість разів, тобто на кожній зустрічі по три рази, пропонував відмовитися від інституту ″наглядовиків″, відійти від корупційних схем і стати справжнім народним мером″, – говорить Богдан.

За його словами, Кличко втратив контроль над ситуацією в місті за останні п’ять років.

″Мер Віталій Кличко підтвердив мені, що, дійсно, він не контролює Київську раду, є двоє-троє “наглядовиків”, які мають певні групи депутатів, – і якщо він не знаходитиме з ними компромісів, у нього не буде більшості в Київраді, а отже, він не буде ефективним мером″, – сказав голова ОП.

При цьому він стверджує, що Кличко не має ніякого відношення до корупції і розкрадань. ″Він розуміє, що щось відбувається не так, але нічого з цим зробити не може. Він не задіяний в корупції, але іноді він використовує спільну можливість пересування на приватному авіатранспорті″, – сказав Богдан.

Також він повідомив, що президент Володимир Зеленський розглядає кількох претендентів на посаду голови Київської міської державної адміністрації (КМДА), включаючи Кличка.

Крім того, Богдан заявив, що до нього приходив представник нібито від одного з “наглядовиків” Києва і пропонував розділити незаконно отримані бюджетні гроші столиці навпіл за збереження на посаді Кличка. ″Кілька днів тому на мене виходив один з адвокатів, який представився адвокатом одного з таких “наглядовиків”, який заважає панові Кличку ефективно управляти містом, і висловив таку пропозицію, що робота з місцевим бюджетом Київської міської ради і КМДА дозволяє їм отримувати 40 млн доларів США в рік. Попросив не чіпати все-таки голову КМДА і запропонував цей бюджет поділити навпіл″, – стверджує він.

При цьому він заявив, що не був готовий до такої зустрічі і не зміг зафіксувати розмову, але звернеться з цього приводу до правоохоронних органів.

Читайте також: Кличко прокоментував телефонну розмову із Зеленським

На висловлювання Богдана вже відреагував сам Кличко.

″Сьогоднішня пресконференція керівника Офісу президента Андрія Богдана нагадувала “байки зі склепу” – добірка пліток, маніпулятивних домислів, і нічого більше″, – написав мер Києва у Facebook.

″Усі свої, як Ви думаєте, “страхання”, пане Богдан, передавайте в правоохоронні органи. І не ганьбіть подібними “інформаційними виступами”! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте″, – написав Кличко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com