Вцілілі мешканці багатоповерхівки в Харкові, в яку потрапив “Ураган”, розповіли про жах пережитого

28.05.2022, 10:03
120643

Порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством – прокуратура відкрила провадження за фактом обстрілу Харкова, де напередодні загинуло 8 людей.

Читайте також: Зеленський заявив, що світ готується до ймовірного застосування Росією тактичної ядерної зброї

Гігантську діру між поверхами оглядають правоохоронці – це наслідки прильоту російського «Урагану» ще на початку березня, йдеться в ТСН.

Довкола натовп  місцевих, серед них не стримує сліз пані Ніна – дивиться на руїни колишньої кухні.«Коли вибух був, у нас тут був стіл, і ми тільки хотіли… я змушувала сина поїсти, а він не хочу, не хочу. І все, це було о 5 годині. А потім усі почали тікати, кричать», – пригадує Ніна.

Жінка була у підвалі з першого дня війни, а після влучання у гуртожиток, з’їхала до родичів, бо жити тут стало неможливо – винесло шибки у всій будівлі, не стало світла, газу та води. «Ми взагалі думали, що будинок звалився. У нас вікно вибило, а потім у результаті морозів замерз унітаз і кран… Вікно вибило, яка ж вибухова хвиля була, що зігнуло раму взагалі», – розповідає жінка.

Снаряд влучив у дах шостого поверху і від вибуху одна з кімнат звалилась на нижній поверх. Минулось без потерпілих. Втім сусідні квартири через руйнування стали аварійними.

«У сусідній кімнаті, яка межує поруч з кухнею, ми можемо бачити, що внаслідок обстрілу було вибите вікно. Вікно зараз відсутнє, пошкодження стіни, в якому мається вікно, є тріщини по стелі», – показує заступник прокурора у Новобаварському районі м. Харкова Андрій Огородніков

Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом цього обстрілу. І це вже майже двохсоте провадження і лише в одному районі, який зачепило найменше. Правоохоронні органи лише за останні два дні провели понад півсотні виїзних оглядів зруйнованих будинків, зафіксували півтори сотні пошкоджених квартир.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com