“Ви тепер по-справжньому будете слугою народу”: світові лідери вітають Зеленського із перемогою

22.04.2019, 12:32
21934

Світові політики та демократи привітали проведення чесних та вільних виборів в Україні, а також вітають з перемогою на цих виборах шоумена Володимира Зеленського. Свої привітання вони публікують у соцмережах.

Читайте також: “Я обіцяю, що ніколи не підведу вас”, – Зеленський звернувся до українців після оголошення екзит-полів

Одним із перших із перемогою Зеленського привітав прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

“Щиро вітаю Володимира Зеленського з переконливою перемогою на демократичних виборах Президента України! Упевнений, на цій посаді Ви, Володимире Олександровичу, докладете усіх зусиль, щоб дружні стосунки між Вірменією та Україною набули нового рівня та слугували нашим народам! Бажаю Вам успіхів!” – заявив він.

Президент США Дональд Трамп також привітав шоумена Володимира Зеленського із перемогою на виборах президента України.

Деталі розмови розповів спецпредставник США з питань України Курт Волкер:

“Президент Трамп зателефонував привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах та український народ з мирними та демократичними виборами. Ми і надалі будемо підтримувати зусилля України у відновленні територіальної цілісності та протидії агресії”, – написав він

Державний секретар у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (міністр закордонних справ) Джеремі Хант також долучився до привітань.

“Вітання Володимиру Зеленському і команді Зеленського з вашим успіхом на президентських виборах. Ви тепер по-справжньому будете слугою народу. Ми з нетерпінням очікуємо на спільну співпрацю, бо Сполучене Королівство продовжує підтримувати Україну, її обраний євроатлантичний шлях, процес реформ і безпеку”, – наголосив Хант.

Також президент Франції Еммануель Макрон привітав Зеленського з перемогою. Про це у мікроблозі Twitter повідомила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. “Президент Франції Еманюєль Макрон подзвонив Володимиру Зеленському, щоб привітати з перемогою на виборах президента України 21 квітня 2019 року”, – наголосила вона.

У МЗС Канади заявили, що пишаються демократичним процесом в Україні, який підтримують.

“Вітаємо народ України з проведенням другого туру президентських виборів. Канада пишається тим, що підтримує демократію в Україні, і сподівається на подальше зміцнення наших тісних відносин”, – повідомили там.

Також свої привітання висловив і канцлер Австрії Себастьян Курц.

“Я з нетерпінням чекаю нашої співпраці для подальшого поглиблення наших хороших двосторонніх відносин. Я закликаю президента Зеленського продовжити необхідні реформи, особливо в боротьбі з корупцією”, – написав він.

Президент Польщі Анджей Дуда привітав Зеленського та запросив із візитом до Польщі.

Згодом свої привітання оприлюднили і генсек НАТО Єнс Столтенберг та голова Ради ЄС Дональд Туск.

“Вітаємо Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Україна є цінним партнером НАТО, і ми розраховуємо на продовження нашої співпраці”, – заявив Столтенберг.

“Вирішальний день для України. Вільні вибори і мирна зміна влади = сильна українська демократія. Вітаємо Володимира Зеленського. ЄС сповнений рішучості продовжувати свою підтримку”, – наголосив Туск.

Свої привітання новообраному президенту, а також українському народу за їхній вибір, заявив і єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган.

“Я вітаю український народ з проявом демократичної зрілості і обраного президента Володимира Зеленського з перемогою. Цей результат – дуже сильний мандат для більш енергійної боротьби з корупцією та звільнення держави від захоплення держави олігархами”, – наголосив він.

Також привітав Зеленського і прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе.

“Вітаємо новообраного президента Володимира Зеленського! Грузія підтримує Україну в її мирному і демократичному прагненні!”, – заявив він.

Зокрема, екс-прем’єр Швеції та член наглядової ради Ялтинської європейської стратегії Карл Більдт заявив, що Україна продемонстрували справжню силу демократії.

“Як і очікувалося: перемога Зеленського на виборах в Україні. Порошенко визнає і обіцяє конструктивну співпрацю в перехідний період. Україна демонструє силу демократії і життєздатність”, – заявив він.

Також з перемогою Зеленського привітала і голова МЗС Швеції Марго Вальстром.

“Вітаємо Зеленського з перемогою на конкурентних президентських виборах в Україні. Швеція буде продовжувати тісно співпрацювати з Україною і підтримувати її програму реформ і її територіальну цілісність, суверенітет і незалежність”, – заявила вона.

Пообіцяв всіляко підтримувати Україну надалі і колишній генсек НАТО Андерс Расмуссен.

“Вітаємо новообраного президента Зеленського. Попереду – важкі випробування, але українцям зрозуміло: вони хочуть європейського майбутнього. Друзі України, включно зі мною, роблять все можливе, щоб допомогти цій мрії стати реальністю”, – повідомив він.

Із перемогою Зеленського привітав і колишній посол США в Росії Майкл МакФол.

“Вітаємо Володимира Зеленського і всіх українців з цим історичним днем української демократії. Мирна передача влади шляхом конкурентних, вільних і справедливих виборів – це сутність демократії. Молодець!” – написав він.

Вільні вибори в Україні також помітили і в Росії, зокрема російський опозиціонер Олексій Навальний привітав українців з їхнім вибором.

“Вітаю Україну і українців. Тих, чий кандидат виграв, – з перемогою. Тих, чий програв, – з гідним програшем у впертій боротьбі. Всіх – з чесними виборами – рідкісної штукою на території колишнього СРСР. Нехай Україна процвітає, і Росії від цього буде тільки добре”, – наголосив він.

Високо оцінив демократичність виборів і голова МЗС Литви Лінас Лінкевічюс.

“Україна просто вирішила змінитися. Ми поважаємо вибір і вважаємо, що зміни призведуть до подальшої лібералізації, подальшої інтеграції в євроатлантичну родину. Занадто багато було вкладено, занадто багато крові пролилося. Україна – це Європа!” – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com