Вибори мера Києва можуть відбутися уже в грудні цього року

17.09.2019, 09:51
42318

Вибори мера Києва можуть пройти цього року, йдеться у прикінцевих положеннях законопроєкту про столицю. Група народних депутатів фракції “Слуга народу” внесла у Верховну Раду законопроект, який призначає позачергові вибори мера Києва та депутатів міської ради на 8 грудня 2019 року. Про це йдеться в тексті законопроекту №2143, зареєстрованому 13 вересня у Верховній Раді, передає УП.

Читайте також: Кабмін погодив звільнення Кличка

“Призначити позачергові вибори Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на неділю 8 грудня 2019 року”, − йдеться в тексті документа.

Ініціаторами документа є 39 нардепів на чолі з головою комітету з питань місцевого самоврядування Андрієм Клочко. Серед них 36 – із фракції “Слуга народу”.

Документ також описує порядок призначення і повноваження голови Київської міської державної адміністрації. Так, голову КМДА призначає та звільняє президент за поданням Кабінету міністрів. Посада є не сумісною з будь−якою іншою посадою.

Згідно із запропонованим законопроектом, голова КМДА:

дає згоду на призначення та звільнення керівників держпідприємств та територіальних органів міністерств Києва;

бере участь у засіданнях Кабміну з правом дорадчого голосу в питаннях, що стосуються Києва; погоджує питання щодо створення, перепрофілювання або ліквідації державних установ, підприємств чи організацій Києва;

має право оскаржувати акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування Києва та районів;

за підсумками перевірки актів на відповідність інтересам територіальної громади, може вимагати від відповідного органу чи посадової особи негайно їх усунути.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com