Вибори у Казахстані: заарештовано 500 опозиційних активістів

9.06.2019, 19:56
28456

Поліція затримала близько 500 осіб в день позачергових президентських виборів у Казахстані. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Казахстану Март Кожаєв, пише Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Новий президент Казахстану перейменував Астану на Нурсултан

За словами Кожаєва, затримання проводилися у столиці Казахстану Нур-Султані та в Алмати – за участь у несанкціонованих мітингах.

“На вулицях двох міст були спроби дестабілізувати обстановку … У Нур-Султані припинено спроби перекриття жвавої дороги, створення транспортного колапсу на проспекті  Республіки в районі Палацу молоді”, – повідомив Кожаєв.

Він додав, що “усі заходи були проведені у відповідності до закону”, а спецзасоби під час затримання правопорушників не застосовувалися.

При цьому, за повідомленням “Радіо Азаттик“, затримання проводилися серед учасників мітингу в центрі Алмати, поряд з площею Астана.

“Поліцейські, в тому числі бійці спецпідрозділів, грубо затримували людей і заштовхували їх в автозаки. Присутні перед цим вигукували “Бойкот!”, – йдеться у повідомленні.

Серед затриманих виявилися журналісти, що висвітлювали виступи: з площі забрали кореспондента Азаттик Петра Троценка, журналіста AFP Кріса Ріклтона, який спостерігав за ходом протестів, співробітника Казахстанського бюро з прав людини Дмитра Тихонова.

У Нур-Султані затримання проходили біля палацу “Жастар”, де зібралися кілька сотень громадян. Люди прийшли туди з блакитними повітряними кулями і скандували: “Алга, Казахстан!”, “Бостандик!” (“Свобода!”), вимагаючи чесних виборів. На місці протестів також затримали репортера Азаттик Санію Тойкен.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com