Вибухові ліси на Рівненщині всіяні не лише заготівками від військових, але й пастками від місцевих “партизанів”

15.04.2022, 10:33
117482

На випадок нашестя ворогу з Білорусі, сотні тисяч гектарів забезпечать не лише непрохідну трясовину, а й вибухові сюрпризи. Стежки заміновані військовими, а місцеві селяни підготували непроханим гостям ще й карколомні пастки. Жителі Рівненщини тепер до лісу не ходять і чужинцям цього не радять.

Про це йдеться в ТСН.

Ліс на території Вараської громади, вглиб якого йти заборонено. Саме тут на тисячах гектарів приготували вибухову зустріч, якщо раптом сюди захочуть сунути окупанти. «Не всі вони таблички побачать, будуть де й не побачать, краще їм сюди навіть і не йти», – кажуть місцеві.

Неподалік усе заміновано теж, адже, у цьому районі важливий об’єкт – атомна електростанція. «Сили зосереджені, щоб не допустити навіть близько до території станції ворога», – каже міський голова Вараша Олександр Мензул.

Відтак ворогу краще навіть не заглядати на Рівненщину, де майже 800 тисяч гектарів лісу.

Місцеві ж знають, нині до лісу йти заборонено. Але і самі долучаються до ймовірної зустрічі небажаних гостей.  «Одна справа їхати голим степом і робити, що хотіти, а друга – хай сунуться до нас у ліс, ми їх тут радо зустрінем», – кажуть місцеві.

Пан Петро десятки років працює у лісі. Знає кожен кущ та кожне дерево. Каже, несподіванки для ворога на кожному кроці підготували і місцеві. «Хай попробують походити по партизанських стежках, де наші діди ходили з батьками, я в лісі працюю вже 30 років, в нас є дуже багато своїх секретів», – твердить Петро.

І з таким настроєм, кожен місцевий, кажуть тутешні старости. І навіть природа, зауважує, на нашій стороні. «Наша територія славиться тим і відрізняється тим, що майже навколо ліси, дуже багато непрохідних боліт», – розповідає староста села Вараського району Олександр Руднік.

Відтак, певні, оминути трясовину, міну чи інші пастки – ворогу неможливо. І натякають, не лиш у лісі приготовлені сюрпризи. І хоча усі сподіваються, що наша перемога уже близько і знову можна буде ходити за ягодами та грибами – та готові дотримуватися заборони щодо лісу скільки буде треба.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com