Викрадення, тортури та згвалтування: окупанти влаштували терор ЛГБТ-українців, – NYT

16.03.2024, 23:04
155849

На окупованих територіях росіяни влаштували справжній терор квір-людей, тобто представників так званої ЛГБТ-спільноти. Таких людей викрадають, піддають тортурам та знущанням, гвалтують, пише The New York Times.

Читайте також: Царьов ошелешив закликом повернути “зернову угоду” з Україною: в чому причина

Видання наводить історію мешканця Херсона Олексія Полухіна. В перші місяці окупації міста він намагався відстежувати пересування росіян та передавати цю інформацію Силам оборони. Одного разу його затримали на блокпосту і змусили показати телефон. В ньому окупанти побачили, що Олексій підписаний на канали ЛГБТ-тематики у Telegram і навіть адмініструє один з таких.

Саме цей факт і став приводом для затримання та подальших тортур, яких зазнав херсонець. Росіяни не просто били та обзивали Олексія гомофобними іменами, але також вимагали назвати імена інших квір-херсонців. В захопленому херсонському СІЗО хлопця посадили в одну камеру з чотирма в’язнями, яким спеціально сказали, що Олексій – гей. Пізніше російський солдат приніс йому червону сукню і наказав вдягнути.

Спілкуючись із журналістами, Олексій не захотів розкривати усі деталі знущань, яких зазнав за час окупації Херсона. Але він розповів, що російські охоронці примушували затриманих до сексу, наприклад, в обмін на право приймати душ. The New York Times додає, що в окупованому місті росіяни широко практикували усі види тортур, включно із застосуванням електричного струму до статевих органів і різними формами згвалтування.

Зазначається, що випадок Олексія Полухіна – не поодинокий інцидент, а частина систематичного переслідування ЛГБТ-українців на окупованих територіях. Автор публікації зокрема згадує, що спілкувався з лесбійкою, яку двічі затримували та катували російські солдати, зокрема змушували під дулом автомата займатися сексом з іншою жінкою для розваги окупантів.

Одеська правозахисна група “Прожектор” та херсонська ЛГБТК-організація “Інша” зараз намагаються систематизувати та розслідувати ці факти, але робота в цьому напрямку лише починається.  Зараз “Прожектор” готує свідчення потерпілих для подання до Міжнародного кримінального суду, який, як очікується, розслідуватиме, чи порушили росіяни міжнародне право, атакуючи квір-українців.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com