Вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів позбавляє можливості допомагати ЗСУ та підтримувати мешканців громад

7.11.2023, 13:01
149389

Вилучення військового ПДФО (податкового обліку фізичних осіб) з місцевих бюджетів може мати важливий вплив на здатність місцевих органів влади надавати допомогу Збройним Силам України (ЗСУ) та підтримувати мешканців громад. ПДФО зазвичай стягується з громадян на рівні місцевих бюджетів та передається на розвиток і підтримку різних сфер, включаючи соціальну інфраструктуру, освіту, охорону здоров’я та інше.

Читайте також: Вже близько 300 дронів: «Українська команда» передала черговий розвідувальний безпілотник бійцям ДУК «Правий сектор»

«Вилучення цього виду податку може призвести до скорочення бюджетних ресурсів, які використовуються для підтримки і розвитку різних сфер громадського життя, а також для забезпечення потреб ЗСУ. Зменшення видатків місцевих бюджетів може обмежити можливості громад та місцевих влад сприяти соціальному розвитку, утриманню і поліпшенню інфраструктури, наданню соціальних послуг та багатьох інших аспектів громадського життя», – зазначив голова виконкому Волинської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Анатолій Шваб на своїй сторінці у Facebook.

Завдяки місцевим бюджетам оперативно відновлювалася критична інфраструктура, ремонтувалося зруйноване житло, забезпечувалася робота медичної та соціальної сфер.

В програмі партії “УДАР Віталія Кличка” “Україна після Перемоги. Безпека. Справедливість. Розвиток” наголошується, що важливим є посилення фінансової спроможності місцевого самоврядування. Чим сильнішими будуть органи місцевого самоврядування, тим сильнішою буде держава.

«Рішення про вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів повинно бути ретельно обговорене та обґрунтоване, і враховувати інтереси всіх сторін, зокрема мешканців громад та ЗСУ, з метою забезпечення збалансованого розвитку та підтримки всіх сфер суспільного життя», – додає Анатолій Шваб.

Міцний тил, працююча економіка, медична, освітня, соціальна сфери – це запорука стійкості та важливий чинник нашої Перемоги. І саме це забезпечується на рівні громад.

Сильні громади – сильна єдина Україна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com