Винен у загибелі двох людей: у Києві засудили блогера-корегувальника Росії, який чекав на “своїх” (фото)

24.08.2023, 07:31
145597

У Києві до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили місцевого жителя, який у телеграм-каналі опублікував інформацію про місця дислокації ЗСУ. Через це у столиці загинуло двоє людей, ще 4 отримали поранення.

Читайте також: У Польщі 17 ультрас через національність жорстоко побили і пограбували двох чоловіків з України

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, житель Києва на початку повномасштабної війни Росії проти України створив телеграм-канал, де поширював антиукраїнські заклики. Згодом він там почав публікувати місця дислокації ЗСУ.

“У березні 2022 року обвинувачений розмістив у Телеграм-каналі інформацію про місце дислокації військової техніки та підрозділів Збройних Сил України на території міста Києва.  У подальшому ворогом з “Градів” та “Смерчів” було неодноразово здійснено обстріли цих підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та ще четверо отримали тілесні ушкодження”, – йдеться у повідомленні.

Також прокурори опублікували переписку блогера зі своїми знайомими. В особистому листуванні він погрожував знайомій “денацифікацією” та масовими розправами через проукраїнську позицію та заявляв, що чекає у Києві на росіян.

Горе-блогера затримали у березні 2022 року. У лютому 2023 року чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він оскаржив цей вирок. Проте апеляційний суд залишив його без змін.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com