Випробування вакцини на людях та тести за слиною: останні новини про дослідження Covid-19

29.05.2020, 18:21
73961

Коронавірус не відступає – станом на 29 травня за добу в світі на Covid−19 захворіли майже 117 тис. людей. Загальна кількість інфікованих – близько 5 млн 809 тис., а смертність перевищила 360 тис/., пишуть ФАКТИ.

Читайте також: У Китаї зізналися, що коронавірус пішов не з ринку Уханя

Вчені продовжують досліджувати вплив коронавірусу на організм людини та працюють над створенням ліків і вакцини проти Covid−19.

Найголовніше досягнення за останній тиждень – це початок випробування експериментальної вакцини проти коронавірусу на людях.

Проводить їх американська фармацетична компанія Novavax в Австралії. Результати першого етапу, в якому бере участь 131 доброволець, очікують у липні, а отримати безпечну вакцину сподіваються до кінця року.

Novavax обіцяє 100 млн доз уже цього року та 1,5 млрд – у 2021–му, звісно, у разі успішних випробувань.

Читайте також: 80% інфікованих коронавірусом переносять його безсимптомно, – головний санлікар Ляшко

В іншій американській компанії – Merck – кажуть, що на створення вакцини потрібно більше 1,5 років, а не 12–18 місяців, як прогнозують інші фармкомпанії.

Єврокомісія на розробку вакцини від коронавірусу менш ніж за місяць зібрала понад €9,5 млрд. Якщо за ці кошти вдасться створити дієві препарати, вони будуть доступні найбіднішим країнам.

А у Франції три фармкомпанії за підтримки міноборони країни запустили виробництво експрес-тестів на виявлення коронавірусу у слині людини. Процедура дуже проста і займе не більше години: береться слина з язика, поміщається у дві пробірки, їх нагрівають до 65 градусів, визначають наявність вірусу за кольором.

Ці тести повинні з’явитися у французьких аптеках у середині червня, вартість набору – €20.

Читайте також: Коронавірус може спричинити сім видів висипань

Водночас глобальне дослідження, яке проводилося на шести континентах і в якому взяли участь 96 тис. хворих на коронавірус, засвідчило неефективність гідроксихлорохіну та хлорохіну у боротьбі з Covid–19. Більш того, вживання цих ліків підвищує ризики серцевих ускладнень та показники смертності.

В Японії педіатри заявили про небезпеку захисних масок для дітей до 2 років – вони ускладнюють дихання, бо у малюків не повністю сформовані дихальні шляхи. Також є ризик теплового удару, тому батькам варто бути обережними.

А британські вчені з Університету Суонсі заявили, що летальність від коронавірусу серед чоловіків залежить від довжини безіменного пальця. Чим він довший – тим менший ризик смерті від Covid–19.

Вони також пояснили, що довжина цього пальця залежить від кількості тестостерону, який збільшує кількість ACE–2 рецепторів в організмі, що діють як щит проти вірусі.

Фахівці з Канади та Азії працюють над першою лінійкою антикоронавірусного одягу, яка вийде вже восени. Тканину планують обробляти спеціальним препаратом компанії PROTX2 AV, який наразі тестують.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com