Вирок у справі рейсу MH17: суддя підтвердив, що літак було збито з території, підконтрольної “ДНР”

17.11.2022, 22:03
131137

У четвер, 17 листопада, Окружний суд Гааги розпочав оголошення вироку в справі рейсу MH17. Сьогодні буде ухвалено рішення щодо чотирьох обвинувачених у причетності до збиття пасажирського літака Malaysia Airlines, на борту якого перебували 298 людей.

Читайте також: Постраждали десятки населених пунктів: в Запорізькій ОВА розповіли про наслідки атак окупантів

Пряма трансляція відбувається на сайті суду.

Голова суддівської колегії Гейндрік Стейнгаюс заявив, що суд визнав доведеною версію звинувачення, що літак було збито ракетою ЗРК “Бук”, який перебував у полі під Первомайським у Донецькій області. Ця територія на той час контролювалася бойовиками, підконтрольними Росії.

В ударі по пасажирському літаку Boeing 777 звинувачуються росіяни Ігор Стрєлков-Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та громадянин України Леонід Харченко.

Гіркіна, який був  ватажком проросійських бойовиків на Донбасі, звинувачують в тому, що він замовив поставку ЗРК “Бук” з Росії та фактично керував завданнями цього комплексу щодо збиття авіації над українською територією.

Російському генерал-майору Сергію Дубінському із позивним “Хмурий” пред’явлено звинувачення в тому, що він контролював перевезення “Бука” до місця запуску ракети і потім брав участь у його евакуації.

Підполковник запасу росіянин Олегу Пулатову з позивним “Гюрза” звинувачений в тому, що він перебував поруч з установкою “Бук” в момент запуску ракети по літаку, а також супроводжував ЗРК на шляху від міста Сніжне.

Громадянин України Леонід Харченко з позивним “Крот” звинувачений у координації дій інших бойовиків “ДНР” та у вивезенні “Бука” в Росію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com