Вишиванку Зеленського продали на благодійному аукціоні за 100 тисяч доларів

5.06.2022, 15:33
121297

За сорочку українського президента вдалося вторгувати 100 тисяч доларів США, а придбала її юридичка компанія Asters USA.

Читайте також: Кличко розповів про постраждалих після обстрілу Києва

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Аукціон відбувся в п’ятницю 3 червня, в межах презентації програми United 24, на території Українського Дому, у Вашингтоні.

“За чотири тижні через United 24 було зібрано 50 мільйонів доларів. Найбільша кількість донорів зі Сполучених Штатів. Ми отримували пожертви від 20 до 1000 доларів. І кожен долар важливий”, – сказав Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації.

United 24 була створена для залучення коштів для допомоги Україні, завдання проєкту – зібрати кошти на підтримку України. Отримані від торгів кошти надходять на рахунки Національного банку та спрямовуються профільними міністерствами на потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України.

Під час благодійного аукціону в п’ятницю, окрім вишиванки Володимира Зеленського були продані футболки з автографами українських футболістів Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, в яких вони  грали у матчі української збірної проти Шотландії, 1 червня. Також, “з молотка” пішов відомий керамічний кухоль у формі півника, аналогічний тому, який вцілів на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку, в селищі Бородянка, що на Київщині. Обидва лоти коштували 1700 доларів. Гроші підуть на United 24.

Вишиванку Зеленського продали на благодійному аукціоні за 100 тисяч доларів

Самі торги відбувалися в Українському домі у Вашингтоні за участі нашого посла у США Оксани Маркарової. Усі, хто робив пожертви під час заходу, могли отримати пільги у податковій сфері США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com