Витік документів Пентагону: у Кремлі хотіли саботувати наступ Путіна, коли той проходив хіміотерапію

14.04.2023, 10:03
139011

Злиті документи Пентагону свідчать про те, що секретар Радбезу Росії Микола Патрушев і та голова Генштабу Валерій Герасимов мали план диверсії проти президента Володимира Путіна, поки той лікувався від раку.

Читайте також: Доки триватиме війна Росії проти України: прогноз розвідки США у “злитих” у Мережу документах

Про це повідомляє польська газета Rzeczpospolita із посиланням на викладені в Мережу американські таємні документи, справжність яких не підтверджена.

Заголовок документа, де йдеться про диверсію, містить рядок літер, який слугує ярликом для пояснення того, як було складено документ і для кого він призначений.

Рядок у верхній частині примітки про Росію – (TS//SI//REL TO USA, FVEY/FISA). Це означає, що цей документ є цілком таємним (TS), зібраним за допомогою моніторингу зв’язку (SI), доступним особам із надсекретним допуском у США та інших країнах “П’яти очей”.

“Згідно з [джерелом], яке отримало інформацію від невстановленого російського інформатора, який має доступ до кремлівських чиновників, Росія планувала перекинути сили з Таганрога до Маріуполя і зосередити свою увагу на південному фронті”, – йдеться у записці.

“За даними [джерела], план “наступу”… був розроблений секретарем РНБО Росії Миколою Патрушевим і начальником Генштабу Росії Валерієм Герасимовим з метою саботувати Путіна“, – вказано в документі.

У записці також йдеться про неодноразові чутки, що Путін хворий на рак.

“[Джерело] 22 лютого вказало, що Герасимов нібито планує продовжувати свої зусилля щодо саботажу наступу, зазначивши, що він пообіцяв “кинути” так звану спеціальну воєнну операцію до 5 березня, коли Путін повинен був почати раунд хіміотерапії, і тому не зможе вплинути на війну”, – йдеться в документах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com