Виїзд студентів за кордон: кому дозволив уряд і які умови

13.04.2024, 20:04
157273

Згідно з рішенням уряду на початку квітня, студенти-бакалаври університетів України віком від 18 до 22 років зможуть виїжджати за кордон на стажування. Йдеться про магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку.

Читайте також: Чому Білорусь досі не вступила у війну проти України: Лукашенко здивував відповіддю

Юрист компанії “Приходько та партнери” Михайло Лобунько пояснив у коментарі “РБК-Україна”, кому зі студентів дозволено виїздити за кордон.

Хто зі студентів може виїхати за кордон

Кабмін постановою від 2 квітня №366 вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Так, було змінено та доповнено підстави для перетину кордону у воєнний час. Ці зміни дозволяють студентам-чоловікам віком від 18 до 22 років брати участь у програмах освітньої академічної мобільності не довше одного семестру.

“Важливо, що здобувачі ступеня вищої освіти бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) повинні навчатись на денній формі навчання та в рамках програм академічної мобільності можуть безперервно перебувати за кордоном не більше строку навчального семестру”, – пояснив Лобунько.

Що таке академічна мобільність

“Це можливість учасників освітнього процесу (студентів, викладачів та ін.) навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти або науковій установі на території України чи поза її межами”, – розповів юрист.

Відповідно до Закону “Про вищу освіту”, студенти мають право на академічну мобільність, зокрема й міжнародну. Тих, хто користується цим правом, не відраховуються з університету, за ними зберігається місце навчання та стипендія.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com