Взято під варту підозрюваних в умисному вбивстві хірурга Сотника (фото)

15.02.2020, 18:14
63360

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 Шевченківським районним судом столиці обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на два місяці двом чоловікам, без можливості внесення застави Махаматіякубу Маматкодирову та Ермеку Кудайназарову — підозрюваним в умисному вбивстві пластичного хірурга Андрія Сотника в Києві, повідомляє прокуратура міста Києва на своїй сторінці у Facebook – пише Громадське.

Читайте також: В аеропорту в Одесі затримали підозрюваного у вбивстві пластичного хірурга Сотника

Суд у повному обсязі задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Прокурор Богдан Бейко наголосив на ризиках втечі підозрюваних, тиску на свідків, інших фігурантів справи, знищення речових доказів. Також прокурор зазначив, що підозрювані намагалися переховуватися.

За даними слідства, Махаматіякуб Маматкодирова підозрюють у вбивстві Андрія Сотника. Він є громадянином Киргизстану, також в нього було виявлено паспорт громадянина Росії на інше ім’я.

Сам Махаматіякуб зазначив, що узбек за національністю, а живе постійно в Туреччині. В Україні мешкав близько двох місяців і ніби то був туристом.

Також він підтвердив журналістам, що саме він скоїв цей злочин, але не сказав про мотиви, фінансову винагороду та замовника.

Виконавцю злочину та його спільнику, який виконував роль водія, повідомлено про підозру за п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення, з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб). Другому підозрюваному додатково інкриміновано ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення документів).

За вчинене зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Мотиви вчинення злочину наразі встановлюються.

Підозрюваних у вчиненні вбивства затримали 14 лютого 2020 року в Одесі та Києві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com