World Central Kitchen або 120 мільйонів обідів для українців

19.08.2022, 15:55
125970

«Продовольча допомога – це не просто їжа, що вгамовує почуття голоду. Це тарілка надії. У найтемніший час це доводить, що десь хтось піклується про вас», – шеф-кухар Хосе Андрес, засновник та головний спеціаліст World Central Kitchen.

Читайте також: Приготували 130 млн обідів для українців. Володимир Зеленський зустрівся з засновником World Central Kitchen Хосе Андресом

Міжнародна гуманітарна організація World Central Kitchen (або WCK) спрямовує свою діяльність на допомогу та підтримку населенню, постраждалому від стихійних, гуманітарних та будь-яких інших лих. Історія, довжиною в майже 22 роки (засновано у січні 2010 р.) – бере свій початок зі страшного землетрусу на Гаїті. Найважливішим завданням тоді для Хосе, його дружини Патрисії та їх друзів, було забезпечення їжею постраждалих та переміщених гаїтян. Як зазначає сам шеф-кухар, що це є найшвидшим способом показати згуртованість людей та жагу допомогти. З моменту заснування WCK організовує гостинні обіди у понад 10 країнах світу, в тому числі в Україні. «Готувати й куштувати разом, ось, що робить нас людьми».

За 2 місяці присутності у Волинській області World Central Kitchen вдалось розподілити 13900 продуктових наборів і окремо забезпечили продуктами для 3-разового готування більше 1000 осіб щодня.

Програму підтримки було здійснено з допомогою координації фондом «Віримо в Україну».

Хосе Рамон Андрес Пуэрта – видатний іспанський шеф-кухар, власник десятків популярних рестонів, пабів та закусочних, фундатор Світової Центральної Кухні (World Central Kitchen). Народився та виріс в Іспанії. Після закінчення навчання приїздить до США, Вашингтон, де і розпочинає свої перші кроки у волонтерстві. Хосе приєднується до команди Центральної кухні округу Колумбія. Величезних досвід шеф-кухаря та бажання допомога підштовхує його до заснування WCK. Організація швидко розширює свої кордони надання допомоги у приготуванні їжі, доставки продовольства, питної води. У 2016 році Андрес нагороджений Національною медаллю гуманітарних наук 2015 року на церемонії у Білому домі, за працю та розвиток World Central Kitchen.

З початком повномасштабного вторгнення та агресії Росії про України, WCK готує та забезпечує свіжими стравами десятки мільйонів українських сімей, які вимушено покинули свої домівки, а також внутрішньопереміщених осіб, хто залишився на території країни. У перші ж години війни організація почала забезпечувати їжею та продуктами харчування людей на кордоні з Польщею. Дуже скоро World Central Kitchen розгортає діяльність із забезпечення обідами людей, що вимушені евакуюватися залізничним транспортом. Паралельно з цим в українських містах з’являються ресторани, кафе та заклади громадського харчування, які за підтримки Хосе та Світової Центральної Кухні, мають змогу безкоштовно годувати тисячі тимчасово переселених українців. Майже 14 мільйонів фунтів продуктів харчування було доставлено у 230 міст та населених пунктів України. Лише уявіть, щоденно WCK годує понад 330 000 українців. Але і це ще не все. Також організація займається забезпеченням харчування українських родин у 8 країнах та 40 прикордонних перетинах.

Гасло Хосе та усієї родини World Central Kitchen: «Ми тут тому, що ми потрібні Україні!». Надалі фонд планує запровадження в Україні фудтраку з автономною професійною кухнею, що матиме змогу забезпечувати мешканців гарячих точок більше, ніж 360 000 порцій на день! Також однією з найважливіших та пріоритетних завдань розширення забезпечення жителів «гарячих» міст продуктовими наборами (наразі це близько 55 000 наборів на день).

16 складів по усій Україні сформували 1,5 млн продуктових пакетів , які складаються з продуктів українських виробників.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com