Як і чому Зеленський виправдовує показ «Сватів» українцям

19.10.2021, 15:31
103272

Зеленський переконаний, що не можна застосовувати санкції щодо всіх медіапродуктів, до виробництва яких залучалися актори чи інші діячі, що мають антиукраїнську позицію чи незаконно відвідували окупований Крим.

Читайте також: “Слуги” вирішили вигнати з фракції нардепку, яка не підтримала закон про олігархів

Про це президент заявив в інтерв’ю телеканалу ІСТV, передає Depo.ua.

“Ось, наприклад, “Свати” – серіал був знятий ще до війни з Росією. Там були улюблені актори. Один з цих акторів сказав неправильні речі щодо окупації Криму (йдеться про Федора Добронравова, – ред.) Неправильні з точки зору українського громадянина. Його за це не пускали в Україну. Я вважаю, що ці санкції правильні…А як зробити з фільмом, де є, наприклад, Ахеджакова, яка підтримує незалежність України, яка знімалась у радянському фільмі і поруч стоїть із актором, який заборонений? Вона ж не винна у тому, що фільм був знятий 30 років тому, а зараз хтось зійшов з глузду”, – пояснив Зеленський.

Президент також припустив, що на декого з російських артистів, які дозволяють собі ворожі висловлювання у бік України, здійснюється тиск з боку російської влади.

“Я вважаю, що страждати через це улюблені фільми не повинні”, – наголосив Зеленський.

Водночас він додав, що випадок із актором Пореченковим, який приїздив на позиції бойовиків “ДНР” та стріляв у бік українських військових, є виключним, і у подібній ситуації варто застосовувати щодо актора усі можливі санкції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com