Як Італія в умовах жорстких обмежень святкує Пасху

12.04.2020, 11:17
69315

Сьогодні, 12 квітня католики, що проживають в Італії, святкують Пасху, яка у 2020 році дуже відрізняється від усіх попередніх. Подорожі скасовані, візити до родичів заборонені. Не можна влаштувати пікнік у парку, скуштувати морозиво, гуляючи містом, а також відвідати службу у церкві.

Читайте також: Неповнолітніх українських студентів у Польщі взяли під опіку на час карантину

З початку епідемії COVID-19 в Італії вже зареєстровано 152 271 інфікованих, з них – 19 468 смертельних випадки. За останню добу 2 079 людей одужали, але 619 пішли з життя, пише ТСН.

Статистика поки ще не дозволяє послабити карантинні заходи, і свято Пасхи цьому не виключення. Чим займатись вдома, враховуючи те, що у неділю та понеділок усі супермаркети зачинені і аргументованих причин пересування по вулиці стало ще менше.

Як святкують італійці “карантинну Пасху”

Готуючись до Пасхи, італійці купують шоколадні яйця та випічку Colomba di Pasqua (Пасхальна голубка). Цього року більшість людей вирішила приготувати традиційний кулич вдома. Це підтверджують дані компанії Nielsen: за 4 тижні перед пасхальними вихідними у 2019 році було продано 11 млн коробок з італійськими куличами, а цього року лише 5,5 млн, що на 50,4% менше.

Поки в будинках та квартирах запахи їжі заповнюють приміщення, а по телевізору йде трансляція служби з Ватикану, на вулицях патрулюють поліцейські, літають дрони та контролюються машини на блок-постах.

Протягом дня відео-дзвінки з родичами, обід із сусідами (кожен на своєму балконі) та вечеря під пряму трансляцію концерту італійського тенора Андреа Бочеллі у Міланському соборі (Duomo di Milano) без публіки. Йому буде допомагати органіст Емануеле Віанеллі, який працює у храмі.

Італійський уряд привітав італійців з Пасхою у короткому чутливому відео присвяченому медикам, поліціі, працівникам аптек, касирам супермаркетів, водіям та іншим, без кого  життєдіяльність країни могла б зовсім зупинитись.

А також тим, хто перебуває вдома та притримується правил карантину. І кожному, хто допомагає, не просячи нічого натомість.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com