Як колишній АТОвець відкрив власний бізнес з очистки води

19.07.2018, 18:27
3586

Валерій Октябрський – справжній сомельє питної води. Адже Валерій очищає та дезінфікує просту воду з крана і робить з неї аж три різних сорти питної води, розповідають Факти.

Валерій пішов служити в АТО. На сході України навички знання очистки води неабияк стали в нагоді. Він із хлопцями власноруч змайстрував очищувач води, адже пити її там було просто неможливо. Важливі деталі для фільтрів їм надіслали, а саму установку зібрали самі.

Повернувшись зі служби, потрібно було годувати сім’ю. Валерій пішов до центру зайнятості, а паралельно почав думати про свою справу. Він згадав, що вміє робити найкраще – робити воду смачною і придатною для споживання, тож почав рухатися в цьому напрямку.

Валерій вирішив відкрити свій центр для фільтрації води. Він вирішив скористатися державною програмою для підприємців, яку пропонує центр зайнятості. Для закупки матеріалів, оренди приміщення і всіх інших примочок потрібна була солідна сума – близько 80 тисяч гривень. Значну частину витрат покрили кошти від центру зайнятості, а чого не вистачало – доклав із власних заощаджень.

Утім, для того, щоб отримати державну допомогу, довелося пройти три кола бюрократії. Деякі документи, перевірки та переперевірки тривали занадто довго.

Коли Валерій почав працювати на себе, просто монтувати установки з очищення води було недостатньо. Довелося підівчитися.

“Постачальники роблять різні семінари, навчальні програми. Плюс у нас є Інтернет. Було б бажання – все можна!” – каже Валерій.

Справа Валерія – молода, їй всього 2 тижні, але люди все одно приходять. У майбутньому Валерій планує зробити мережу і готовий допомагати побратимам з АТО, які забажають відкрити центри з очищення води в інших містах. За розрахунками Валерія, за 2-3 місяці його справа вже окупиться і більше людей питиме чисту воду.

Більше дивіться у відео:

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com