Як мільйонні пожертви фракції “Батьківщина” роблять “фейкові” донори (відео)

28.02.2019, 16:12
14226

Протягом другого півріччя 2018 року на рахунок партії Юлії Тимошенко “Батьківщина” надходили мільйонні внески, які робилися через підставних осіб.

Читайте також: Нардепа від “Батьківщини” викликали на допит через підкуп виборців

Про це йдеться в програм “Наші гроші з Денисом Бігусом”, пише  Bihus.info.

За законом, політичні партії отримують державне фінансування. Це зобов’язує їх щоквартально та щорічно заповнювати фінансові звіти, де окрім інформації про власне гроші з бюджету, має оприлюднюватися і інформація про кошти, що надійшли від фізичних та юридичних осіб.

У другому півріччі 2018 року, коли стартувала активна фаза передвиборчої агітації лідерки “Батьківщини” та кандидатки в президенти Юлії Тимошенко, внески на рахунок її партії різко зросли. У звіті вказано, що десятки українців з невеликих міст та селищ жертвували політсилі Тимошенко по 150 і більше тисяч гривень.

Як з’ясували журналісти, серед найбільших донорів “Батьківщини” є касирка супермаркету у передмісті Києва, безробітний мешканець Сум, його землячка, яка працює на автомийці і фіктивне підприємство, що записане на методистку з дитячого садочку в Умані.

Більшість опитаних благодійників вперше чули про свої пожертви. А це вказує на використання партією персональних даних українців з метою легалізації коштів, отриманих невідомим шляхом.

Так, одна з “донорів” з Кіровоградщини, яка працює майстром манікюру і нібито внесла на рахунок “Батьківщини” майже 150 тисяч гривень зізналася, що зробити це її “попросила” певна людина з місцевого осередку партії, яка в свій час допомогла жінці з лікуванням доньки.

Два роки тому журналісти програми “Наші гроші”  вже фіксували використання персональних даних українців при надсиланні платежів на рахунок “Батьківщини”. Тоді партія використовувала в основному пенсіонерів, які на папері жертвували політичній силі тисячі гривень, а в реальності зізнавалися, що подібного не робили. Нині за цим фактом відкрито кримінальну справу.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com