Як отримати компенсацію за лікування коронавірусу вдома

11.12.2020, 12:52
91309

Українці, які проходять лікування від коронавірусу не в стаціонарах лікарень, можуть отримати компенсацію. Як пояснив глава комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, середня вартість лікування пацієнта з COVID-19 в стаціонарі в умовах інтенсивної терапії обходиться Національної служби здоров’я щонайменше 14 тисяч гривень.

Читайте також: Лікар розповів, як знизити ризик зараження коронавірусом

Радуцький розповів, як отримати компенсацію за лікування коронавірусу в амбулаторній формі в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі ТСН. Він зазначив, що за лікування COVID-19 в лікарні повністю оплачує НСЗУ. А ось ті, хто має підтверджений діагноз і лікувався вдома, повинні зібрати всі чеки на придбання ліків з аптек.

“Якщо людина не перебуває на стаціонарі, то сімейний лікар консультує її безкоштовно, а ліки все одно людина йде в аптеку і купує. Мені дуже важко сказати, скільки коштує цей набір”, – розповів Радуцький і підкреслив, що пацієнти в лікарнях не повинні нічого платити. Якщо ж медики вимагають відшкодування коштів за лікування COVID-19, то потрібно писати заяву в поліцію.

Ініціатива компенсації коштів на лікування підтвердженого коронавірусу в домашніх умовах була прийнята ще два місяці назад. Для того, щоб отримати компенсацію, українцям потрібно подати заяву, копії чеків з аптек в місцеве управління соціального захисту і надати результат позитивного ПЛР-тесту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com