Як перевіритися на коронавірус в Україні і де взяти тест

11.03.2020, 15:52
66148

Перевіритися на наявність коронавірусу в Україні поки можна тільки через сімейного лікаря, але зовсім скоро в аптеках з’являться експрес-тести, інформують у Міністерстві охорони здоров’я, пише Обозреватель.

Читайте також: Коронавірус увірвався на найпопулярніші серед українців курорти

Чи є тести в Україні

У Києва 10 березня надійшли перші швидкі тести на діагностування коронавірусу COVID-19. Перша партія склала 1,2 тис. Їх вже розповсюдили по семи базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус.

Крім того, до кінця тижня до Києва має надійти обладнання для експрес-тестування в аеропортах. Вони будуть встановлені в “Борисполі” і “Жулянах” (Київ).

Також поставки в Україну експрес-тестів на коронавірус очікуються 16-17 березня. Після цього їх можна буде купити в аптеці. Один буде коштувати близько 300 грн.

Як зараз виглядає перевірка на коронавірус в Україні

Раніше в Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що в разі симптомів поганого самопочуття рекомендується негайно звертатися до сімейного лікаря.

У лікарні пацієнтові беруть перший аналіз. Перевірку проводять на всі відомі види гострих респіраторних інфекцій.

У випадку, якщо їх не знаходять, матеріали передають до обласної лабораторії. Якщо і там не знаходять відомі віруси, аналіз везуть до Києва.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com