Як подолати проблеми зі сном при стресі – поради сімейного лікаря

6.04.2022, 18:25
116844
Національна служба здоров’я України оприлюднила поради від сімейного лікаря щодо того, як подолати проблеми зі сном при постійному стресі.

Як передає Укрінформ, про це НСЗУ повідомила у Телеграмі.

«Постійний стрес, переїзди, різка зміна способу життя та нічні сирени можуть негативно позначитися на здатності нормально спати. Що можна вдіяти? Дотримуйтесь графіка сну. Лягайте спати і вставайте щодня в той самий час, у будні та вихідні. Не лягайте спати голодними або щойно поївши, уникайте важкої їжі за дві години до сну. Пам’ятайте, що нікотин і кофеїн порушують сон», – ідеться в повідомленні.

Рекомендується, якщо ви в безпеці, робити фізичні вправи, вони позитивно впливають на здатність заснути. Гігієна сну – це тиша, темрява, провітрена кімната і комфортна температура.

Крім того, це відмова від ґаджетів за кілька годин до сну, оскільки штучне блакитне світло від екрана знижує кількість мелатоніну, що виснажує організм і заважає заснути.

Читайте також: Помер російський політик Володимир Жириновський — Офіційно

А якщо порушення сну триває досить довго, треба звернутися до свого сімейного лікаря – він допоможе виявити причину безсоння та призначить необхідне лікування або направить до вузького фахівця.

Як повідомляв Укрінформ, контакт-центр Національної служби здоров’я України продовжує працювати. За номером 16-77 у контакт-центрі можна отримати інформацію щодо надання медичної допомоги та роботи медичної системи під час воєнного стану. Усі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів — безоплатні. Оператори відповідають на дзвінки з 9:00 до 18:00 у робочі дні (у п’ятницю — до 16:45). В інший час автовідповідач може надати відповіді на більшість запитань.

____________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com