Як правильно вмиватися, щоб не старіла шкіра обличчя: секрет молодості простий

7.12.2023, 20:00
150947

Для того, щоб шкіра обличчя довше залишалася молодою та свіжою, вона потребує правильного догляду. Неправильне очищення і вмивання, відсутність зволоження та нехтування сонцезахисними засобами призводить до проблем і передчасного старіння шкіри. Як правильно вмиватися та доглядати за шкірою, щоб вона була молодою і сяйливою, читайте далі.

Читайте також: “Є ризик програти війну”: в ОП закликали Конгрес США проголосувати щодо пакета допомоги Україні

Правильне очищення і вмивання

Для того, щоб зі шкіри обличчя видалити увесь бруд і жир, які накопичилися за день, простого вмивання водою буде недостатньо, оскільки це може призвести до закупорювання пор та їхнього запалення. Через це з’являються прищі й вугрі, які провокують нездоровий вигляд і передчасне старіння шкіри.

Щоб правильно очистити шкіру, для вмивання використовуйте м’який гель чи пінку, які не містять агресивних компонентів. Такий засіб треба нанести на обличчя і круговими рухами втирати упродовж 30-ти секунд. Це дозволить вимити увесь бруд і підготувати шкіру до наступних доглядових процедур.

Зволоження шкіри

Суха шкіра старіє набагато швидше, тому її треба зволожувати щодня вранці та ввечері. Зволожувальний крем допомагає підтримувати шкіру у здоровому стані, робить її пружною та еластичною. Також запобігає її лущенню і сухості.

Сонцезахисні засоби

Сонячні промені здатні впливати на передчасне старіння нашої шкіри. Тому вкрай обов’язково кожного дня перед виходом на вулицю наносити сонцезахисний крем із фактором захисту від 30 SPF. Зазвичай такий захист є у денному кремі або в тональних засобах.

Таким захистом потрібно користуватися навіть взимку, оскільки сонячне проміння є за похмурої погоди також, воно потрапляє на шкіру і може завдати їй шкоди.

Додаткові поради з догляду за шкірою обличчя

Косметологи-експерти підготували ще кілька додаткових порад, які допоможуть зберегти вашу шкіру молодою та гарною надовго.

Не ігноруйте очищення шкіри перед сном.

Регулярно відлущуйте шкіру, щоб звільнити її від мертвих клітин і зробити сяйливою.

Пийте достатню кількість води, щоб зволожити шкіру зсередини.

Не варто вживати алкоголь та тютюнові вироби в надмірних дозах. Це погано впливає на вигляд і здоров’я шкіри обличчя.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com