Як Росія під час війни спустошила Україну: Google оприлюднив нові супутникові знімки

8.05.2023, 22:03
140246

Компанія Google наприкінці квітня опублікувала частину нових супутникових знімків України. На них чітко видно, яких руйнувань зазнала наша країна під час вторгнення Росії.

Читайте також: Ракетний удар по Одеській області 8 травня: які наслідки (фото)

Про це пише Politico.

Найімовірніше, нові знімки було зроблено ще у березні 2022 року. Однак і на них чітко видно руйнування – наслідки боїв біля Києва, руйнування аеропорту у Гостомелі, міст в Ірпені та дамбу в селі Козаровичі.

Також супутник зміг зняти поля у Бахмуті, усіяні ямами від снарядів, людей, які стоять у черзі за гуманітарною допомогою в приреченому портовому місті Маріуполь.

Аеропорт у Гостомелі

24 лютого 2022 року, за декілька годин після початку повномасштабного вторгнення, російські війська почали повітряний штурм з метою захоплення Гостомеля. Там протягом декількох днів точилися тяжкі бої, під час яких було знищено літак “Мрія”.

Фото: аеропорт у Гостомелі

Театр у місті Маріуполь

Однією з найтрагічніших подій російського вторгнення є обстріл драматичного театру у Маріуполі. 16 березня 2022 року окупанти скинули на будівлю авіабомбу – в театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців. Багато місцевих мешканців ховались в ньому з маленькими дітьми.

Росія знесла залишки будівлі та не допустила міжнародних слідчих до місця подій. Однак знімки Google показують, як виглядало місто до окупації та після.

Фото: Драматичний театр міста Маріуполь

Підрив дамби та затоплення села Демидів на Київщині

Для того, щоб зупинити наступ російської техніки українськими військовими було прийнято рішення про підрив мосту в селі Демидів та захисної дамби Київського водосховища між селами Козаровичі та Лютіж.

Потоки води зупинили наступ росіян, але при цьому було затоплено місцеві села та пошкодила будинки.

Фото: наслідки підриву дамби у Київській області

Підрив мосту через річку Ірпінь

Міста Ірпінь та Буча зазнали значних руйнувань в наслідок російського вторгнення. Жителі передмістя столиці очікували на евакуацію. Однак 25 лютого минулого року українські військові були змушені підірвати єдиний міст, який сполучав Ірпінь і Київ, щоб не дати росіянам узяти Київ.

Фото: підірваний міст

Поля поблизу міста Бахмут

Українське місто Бахмут – одна з головних цілей російських окупантів. Попри “м’ясні атаки” росіян – українські військові невпинно тримають оборону. За дев’ять місяців різанини російські війська здійснили хвилю атак, майже суїцидальних. Цепризвело до того, що поля навколо знищено постійними обстрілами.

Фото: поля біля Бахмута

Село Морщун на північ від Києва

Невеличке село на північ від Києва. Там українськім військовим вдалось знищити елітні російські війська в березні 2022 року. Однак це призвело до руйнувань домівок місцевих жителів – 5 березня російські артилерійські підрозділи почали інтенсивний обстріл Мощуна.

Фото: село Мощун

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com