Як смертельний коронавірус з Китаю поширився світом (інфографіка)

4.02.2020, 10:52
61882

У світі від ускладнень через коронавірус із Китаю вже померли 132 людини. Заражених – 6175 осіб, під підозрою на зараження – ще 9239 людей. Вилікувати від смертоносного вірусу вдалося 124 особи. Хоча ліків саме від цього типу коронавірусу ще не винайшли.

Читайте також: Коронавірус в Україні: стало відомо, з яким захворюванням госпіталізували українців, які повернулися з Китаю

Найгірша ситуація із зараженням у Китаї, а особливо в провінції Хубей, адміністративним центром якої є місто Ухань, звідки й почав ширитися цей коронавірус, пише ТСН.

Загалом, на материковому Китаї зареєстровано 5970 випадків захворювання. У Гонконгу – 8, Макао – 7. Решта в інших країнах – Франції, Німеччині, Канаді, США, Непалі, Шрі-Ланці, Таїланді, Сингапурі, Малайзії, В’єтнамі, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Австралії, Колумбії.

У трьох країнах зареєстрували випадки передавання вірусу від людини до людини – Китаї, Японії та Німеччині.

До України смертоносний коронавірус ще не дістався.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

уникати контактів з тваринами;

не їсти сире або погано оброблене м’ясо;

уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;

регулярно та ретельно мити руки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com