Як соцмережі впливають на здоров’я дітей

1.02.2019, 11:11
10013

Діти, які проводять хоча б 1 год. вдень в інтернеті, на 14% менш щасливі за своїх ровесників.

Читайте також: Facebook закриває додаток Moments

Онлайн-поведінку дітей віком від 10 до 15 років вивчали науковці з німецького Інституту економіки праці. Експеримент тривав 4 роки, пише tvoymalysh.

Виявили, у дітей, які у соцмережі проводять годину щодня, зменшується задоволеність усіма аспектами їхнього житті. Науковці пов’язують це із кібертравлею. Адже дітям в онлайні важче захистити себе, ніж у реальному житті.

Діти стають менш щасливими. Вони часто порівнюють своє життя із яскравими фото у мережі. Іноді пости друзів розчаровують і засмучують, бо на цьому фоні дитині важко виділитися. Насправді часто багато написаного – фейк.

Крім того, діти не мають улюбленого хобі. Вільний час приділяють віртуальному спілкуванню. Це зменшує впевненість у собі в реальному житті.

Фахівці радять не забороняти дітям користуватися соціальними мережами. Натомість варто змінити фокус: встановити ліміт на користування ґаджетами і соціальними мережами. Варто обмежити не тільки тривалість перебування в онлайні, а й час і місце використання. До прикладу, електронні пристрої не можна використовувати за кухонним столом чи перед сном, виділити ввечері час для сімейних розваг чи читання книг.

Говоріть з дітьми про небезпеку соціальних мереж, про контент, який може їм нашкодити. Пояснять, що усі фото і статуси у мережі не завжди відповідають дійсності. Нагадайте дітям, якщо хтось погрожує або шантажує повідомленнями у соціальній мережі, негайно повідомити дорослим.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com