Як у Маріуполі після бомбардувань РФ виживають люди

31.08.2022, 21:30
126674

У Маріуполі все ще залишився великий прошарок проукраїнського населення. Утім, їхній героїчний і незламний опір дещо ускладнює те, що росіяни застосовують каральні заходи.

Читайте також: Кремлівські куратори ОРДЛО змушують вчителів проводити 1 вересня пропагандистську лекцію для школярів

Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрюшенко заявив в ефірі FREEДОМ.

“Найбільший шар – люди, які взагалі ніяк не налаштовані. Це не тому, що люди погані, а тому що люди після бомбардувань. (Переважно турбує) насичення базового рівня потреб, говорити про якісь глобальні настрої неможливо. Окупаційна влада робить все, щоб цей базовий рівень не наситився, тому що у них в планах (це ми бачимо, і, на жаль, це успішно реалізується) повна маргіналізація населення. Щоб через маргіналізацію отримати покірність і попередити, в тому числі, виникнення проукраїнського опору. Ситуація соціальна складна, неоднозначна, люди дезорієнтовані в більшості”, – розповів він.

За його словами, також у місті посилена пропаганда РФ.

“Плюс інформаційний вакуум відносний, посилена пропаганда. Це ще один наш виклик – воювати на інформаційному фронті за душі наших українців”, – пояснив Андрущенко.

Андрющенко розповів, що тих містян, які підтримують росіян, вкрай небагато у Маріуполі.

“Є певний прошарок населення, проросійськи налаштований. Він як був, так і є, невеликий. На сьогоднішній день я б оцінив його в 5% від тих, хто перебуває (в окупації). Це все ті, хто приєднався вже до окупаційної влади в тому чи іншому вигляді. Найцікавіше, що значна частина проросійськи налаштованих зараз тікають з Маріуполя до Росії, розуміючи, що там не буде світлого майбутнього”, – підсумував радник мера.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com