Як вберегтися від кліщів і не підчепити інфекцію: важливі поради

15.05.2020, 13:33
72460

Цього року кліщі особливо активні їх кількість сильно зросла й люди з різних куточків України повідомляють про велику кількість укусів. Експерти вважать, що причиною такого нашестя є аномально тепла зима, повідомляє 24 канал.

Читайте також: Через аномально теплу зиму Україну тепер атакують кліщі

Кліщі крім неприємного укусу можуть заразити людей енцефалітом і хворобою Лайма, також відомою як бореліоз. І якщо першим заражаються одиниці, то бореліоз став серйозною проблемою для багатьох. Хвороба уражає нервову та серцево-судинну системи, суглоби та опорно-руховий апарат і може призвести до інвалідності.

Щорічно від укусів кліщів потерпають більше 20 тисяч українців  Як уберегти себе від укусу кліщів . Майже 2 тисячі з них заражаються інфекційними захворюваннями.

Ідучи відпочивати на природу, пам’ятайте прості правила, які допоможуть уникнути укусу кліща.

Як вберегтися від укусу кліща: поради

Найбільше варто остерігатися мешканцям Волині та Криму, бо саме там найчастіше паразити переносять інфекції. Кліщі найбільш активні у травні-червні та в серпні-вересні. Небезпечні комахи живуть переважно у сирих і вологих місцях, на прогрітих сонцем схилах, у високій траві, кущах, біля стежок і лісових доріг. Будьте обачні в такій місцевості.

У міських парках ризик стикнутися з цими малоприємними комахами дещо нижчий, ніж у “дикому” лісі.

Якщо ви зібралися на відпочинок на природі, одягніть краще світлий одяг (на ньому краще видно кліщів). Обов’язково закривайте одягом всю поверхню шкіри, носіть масивні головні убори. Використовуйте також спеціальні аерозолі, які відлякують кліщів.

При тривалому знаходженні в лісі або на природі, регулярно оглядайте себе і друзів (чим швидше ви виявите кліща, тим менше шансів заразитись.

Не забувайте, що, крім людей, жертвами кліщів можуть стати і домашні тварини.

Після того, як ви прийшли з лісу чи парку, ретельно перевірте на наявність кліща такі частини тіла:

під пахвами;

у вухах та біля вух, на шиї;

в середині пупка;

на вигинах колін і ліктів;

у волоссі і біля нього;

між ніг;

навколо талії.

Прийміть душ незабаром після того, як були на відкритому повітрі. Душ протягом найближчих двох годин знижує ризик укусу кліща. Пам’ятайте, що кліщ присмоктується до тіла протягом приблизно двох годин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com