Як відростити волосся на 10 см за місяць, чи можливо це зробити природним шляхом

2.04.2024, 22:06
156774

Чи можливо відростити волосся природним шляхом, не вдаючись до нарощування, у короткий термін, наприклад, перед випускним, весіллям тощо. Скільки потрібно часу, щоб волосся виросло на 10 см, чи можна відростити волосся протягом місяця на 5 см, на скільки сантиметрів відростає волосся за один місяць – спробуємо відповісти на ці та схожі запитання.

Читайте також: Кращий, ніж гречка: продукт, який входить до 20 найкорисніших у світі

Зрештою, що потрібно зробити, щоб волосся росло швидше?

Скільки потрібно часу, щоб відростити довге волосся

Умовно зростання волосся можна розділити на три стадії – стадію активного зростання триває від 2-3 років, стадію спокою, яка триває 2-3 тижні, коли активність волосяних фолікулів падає, воно стає тоншим, колір – тьмянішим і розвиток волосся зупиняється, та стадію випадіння – близько 3 місяців. Після чого цикл зростання волосся повторюється.

Як швидко відростає волосся природним чином? В середньому волосся відростає на 0,05 мм за добу, на 0,35 мм за тиждень, 1-1,5 см за місяць. Тобто за рік  волосся може відрости приблизно на 18 см, якщо не підстригати кінчики.

На скільки сантиметрів відростає волосся за один місяць, чи можна відростити його на 10 сантиметрів

Отже, в середньому за один місяць волосся відростає на 1-1,5 см. Народні рецепти, які обіцяють відростити волосся на 5, 10 і навіть 15 см за місяць та переважно пропонують використовувати агресивні перцеві настоянки або порошок гірчиці тощо, не працюють.

Безумовно, такі засоби, нанесені на корені волосся разом з масажем голови, стимулюють зростання волосся, активізують “сплячі” цибулини, але так швидко відростити волосся за їхньою допомогою не вдасться. Водночас вони висушать шкіру голови, викличуть неприємні відчуття. Гарне й довге волосся – тривалий процес, у якому важливий комплекс заходів.

Як відростити довге волосся: загальні рекомендації

Щоб відростити волосся в домашніх умовах, використовуйте правильний шампунь для волосся, бальзам, маски та інші засоби догляду. Стиліст радить почати зі здорового способу життя, віддавати перевагу скрабам для шкіри голови та шампуням, які легко видаляють забруднення і залишки укладальних засобів, що заважають шкірі дихати, приймати вітаміни, інші добавки, які прискорюють зростання волосся.

Щоб відростити здорове волосся, експерти рекомендують:

Не мити голову занадто часто.

Вибирати безсульфатний шампунь.

Не використовувати гарячу воду.

Бути обережнішими з активаторами зростання. Найчастіше маркування “для зростання волосся” не відповідає дійсності та спрямоване лише на збільшення продажів засобу. Особливо це стосується шампунів, які ми не тримаємо на волоссі та одразу змиваємо – часу на реальний вплив у них не залишається. Розігрівальні маски прискорюють кровообіг у шкірі голови, покращуючи кисневий обмін та зміцнюючи цибулини, однак вони можуть стати справжнім випробуванням для чутливої ​​шкіри голови.

Рідше користуватися термоприладами.

Не лягати спати з мокрою головою. Вологе волосся стає крихким і уві сні треться об подушку, що призводить до його травмування.

Не терти волосся рушником. Звичка терти пасма рушником, щоб вони швидше висохли після миття, насправді сильно шкодить волоссю. Можна протирати пасма м’якими рухами, використовуючи рушник з коротким ворсом, але не розтирати.

Дотримуватися здорової дієти, споживати продукти, багаті на вітаміни, необхідні для здоров’я та швидкого зростання волосся. Це передусім риба жирних сортів (лосось, тунець, скумбрія), яка багата на омега-3 кислоти. Споживати багато овочів і фруктів. Загалом щоб волосся швидше росло, харчування має бути різноманітним і повноцінним, за будь-яких суворих обмежень організм пожертвує здоров’ям волосся, щоб використовувати поживні речовини для інших цілей.

Пити достатньо води, щоб волосся було наповненим і зволоженим.

Стежити за здоров’ям. Особливо важливо здавати аналізи на гормони щитоподібної залози – якщо з нею є проблеми, то скільки б ви не відрощували волосся, результат розчарує.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com