Як Волинський актив молоді і рух Медведчука стали школою для формування політиків “Слуги народу”

5.08.2020, 15:46
80520

Поспішне формування команди, з якою “Слуга народу” йшла на парламентські вибори, дало змогу особам із сумнівним політичним минулим затесатися в ряди новоствореної політсили.

Читайте також: Контрабас, КВН та БПП: хто представляє партію “Слуга народу” на місцевих виборах на Західній Україні

“Нове обличчя”, шоумен, організатор культурно-масових заходів Валерій Стернійчук потрапляє в списки “Слуги народу” та стає нардепом від Луцька. Допомагає йому в роботі його колега по цеху Андрій Костенко, який разом зі Стернійчуком створили молодіжну громадську організацію, яка бере активну участь у культурно-соціальному житті Волині.

Тоді ж, у 2013 році керівники цього формування зверталися до партійних осередків різних, часто діаметрально протилежних ідеологій. Як стверджував Андрій Костенко, їм було важливо донести до партійних босів, чого хоче луцька молодь, якими проблемами вона живе, що її турбує.

Керівник організації також стверджує, що вона отримала унікальні можливості проявити себе у політиці. У минулому році було багато успішних виборчих кампаній. Валерію Стернійчуку довірили очолювати Волинську “Зе!команду”, ми займались виборами Президента Зеленського, потім – парламентськими виборами під прапорами “Слуги народу”. Тепер попереду – місцеві вибори. Політична партія “Слуга народу” має наміри організувати молодіжне крило.

Проте, про все по порядку: для “Слуги” цілком типова картина – в політику потрапляють люди, які позиціонують себе як “свіжа кров” та “нові обличчя”. Але варто оглянутись на декілька років назад, і стає зрозуміло, що ця “нова кров” притекла в Слугу народу з іншого проекту – руху кума Путіна Віктора Медведчука.

Осінь 2013 року. В Луцьку гуртується Євромайдан, сотні небайдужих згодом підтримають європейський вектор розвитку України та протестують проти об’єднання з Росією в Митний союз.

Тим часом “Український вибір” Віктора Медведчука проводить агітаційну кампанію, суть якої зводиться до тез про те, що, буцімто, “Україні не по-дорозі з ЄС”, варто задуматись над об’єднанням з Росією, як з братнім народом, Росія підтримає Україну тощо. Замасковані під «круглі столи», всілякі “конференції” та “наукові дискусії” за ходи тривають не лише на сході чи в центральній Україні, але й на заході, зокрема і в Луцьку.

11 вересня 2013 року участь в одному з таких круглих столів, який пропагував об’єднання з Росією, бере ні хто інший, як Андрій Костенко – помічник майбутнього нардепа Валерія Стернійчука.

Костенко (в сірому піджаку та чорній сорочці)

Чоловік навіть не заперечує своєї участі в заході, організованому рухом кума Путіна, проте каже, що «в політиці тоді не розбирався» а на захід прийшов на запрошення знайомого.

Враховуючи тематику круглого столу та ідею об’єднання з Росією, яка в західноукраїнському місті звучала як мінімум дико, є сумніви, що Костенко дійсно не слухав, про що йдеться. Проте, слова – словами, “вони ж гроші в Медведчука не брали”, – апелюєте ви і будете не праві.

Адже “за підтримки» і “за патронатом” руху кума Путіна в Луцьку відбувались і заходи, на які проросійська сила не шкодувала фінансування. Один з них – КВН. І не просто захід на “півтори людини”, а цілком серйозна гра – перший півфінал Луцької ліги КВН.

В журі, поруч з керівником проекту “Український вибір” у Луцьку Владом Денегою сидять і Андрій Костенко, і майбутній нардеп Валерій Стернійчук. Обоє, до слова, брали участь в організації гри.

Проте майбутній нардеп від “Слуги” Валерій Стернійчук, схоже, не бачить в цьому нічого поганого – залюбки організовує заходи під егідою руху Медведчука, виходить на сцену під їх символікою.

Стернійчук – на фото праворуч

Брак часу і кадрів з однієї сторони та намагання приховати політичний бекґраунд з іншої створило “гримучу” суміш – в партійні списки потрапили люди, які брали участь у відверто антиукраїнських рухах. Чи зверне увагу на цю ситуацію партійне керівництво хоча б постфактум – питання залишається відкритим.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com