Як знизити ризик важкого перебігу COVID-19: вчені назвали простий спосіб

9.10.2021, 19:30
102617

При коронавірусу важливо знизити вірусне навантаження на організм. Тому така проста гігієнічна процедура, як чищення зубів і полоскання ясен допоможе людині уникнути тяжких наслідків коронавірусної інфекції.

Читайте також: “Доступні ліки” поповнилися новими препаратами: лікар назвав список

Про це пише DailyMail.

Так, заражені COVID-19 пацієнти з поганим станом зубів і ясен із більшою ймовірністю ризикують серйозно захворіти. Також навпаки – ті, у кого здорова порожнина роту, мають менш виражені симптоми хвороби й швидше одужують.

За словами вчених, рот є своєрідним резервуаром для бактерій і вірусних частинок, які накопичуються. Окрім того, вірусне навантаження організму залежить від бактерій у роті.

Як відомо, віруси потрапляють в організм людини через рот і ніс. Також існує ймовірність їхнього потрапляння в кров після осідання на яснах.

Як знизити розвиток коронавірусу

Вчені дослідили порожнини рота 86 пацієнтів із коронавірусом, які страждають серцевими захворюваннями. Вони виявили, що пацієнти з кращою гігієною рота мали більш легкі симптоми COVID і менше запалення в організмі.

Як розповів автор дослідження доктор Ахмед Мустафа Басуоні, використання рідини для полоскання рота може допомогти людям повністю уникнути COVID і отримати більш легкі симптоми, якщо вони все-таки заразяться коронавірусом.

Також, щоб регулярне чищення зубів та відвідування стоматолога допоможе зменшити важкі перебіги коронавірусу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com